Uitkomsten van de BlueCity GFE-Hackathon

Deelnemers aan de BlueCity GFE-Hackathon presenteren oplossingen voor een structurele andere economische manier van het verwaarden van Groente-, Fruit,- en etensresten in de horeca!

De berg Groente-, Fruit- en Etensresten die ieder jaar in het restafval belandt en in de verbrandingsoven verdwijnt is enorm. Dus de kansen voor betere verwaarding ook! In de afgelopen vier maanden hebben de deelnemers van de BlueCity GFE-hackathon in sprintsessies gezocht naar oplossingen voor een structurele andere economische manier van het verwaarden. Op maandag 11 maart presenteren zij de resultaten van deze zoektocht.

Van beleidsmakers en afvalverwerkers tot Rotterdamse horecaondernemer: alle belangrijke spelers in het systeem deden mee om een doorbraak te vinden. Daarbij beten ze zich vast in vragen als ‘Hoe kunnen we GFE stromen in de stad efficiënt inzamelen en verwerken? en ‘Hoe kunnen we de ondernemer stimuleren en faciliteren om de GFE te scheiden om meer nutriënten terug de bodem in te brengen?’ Tijdens deze bijeenkomst presenteren de deelnemers concrete oplossingen die de hele keten omvatten: van opslag tot inzameling en verwerking. Dit doen zij tijdens pitches maar ook middels een expo in de BlueCity Dome.

 

Praktische informatie

Maandag 11 maart, 14:00-17:00
BlueCity, Rotterdam, Maasboulevard 100

 

Contact

BlueCity
Veerle Voesten
communicatie@bluecity.nl

Meer weten over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen