VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor de circulaire economie. Deze vindt in 2023 voor de 8e keer plaats, van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari. Het doel? Laten zien hoe circulair ondernemen in de praktijk werkt, zodat bezoekers daarvan kunnen leren. Door het hele land en op verschillende circulaire thema’s worden events georganiseerd, krijgen goede voorbeelden een podium, ontmoeten voorlopers elkaar en krijgen starters concrete handvatten aangereikt om ook zelf aan de slag te gaan met de circulaire economie. Dit gebeurt deze editie volledig vanuit circulaire hubs; broedplaatsen waar alle kennis en kunde in huis is om circulair ondernemerschap van de grond te tillen en waar het bruist van innovatie en pioniersdrift.

Wat is een circulaire hub? 

Een circulaire hub heeft de volgende kenmerken: 

Hier vind je binnenkort alle circulaire hubs die deze editie meedoen met de Week van de Circulaire Economie.

  • Een hub werkt als spin in het web op het gebied van de circulaire economie in een specifieke stad/regio of op een specifiek thema 
  • Een hub is een plek of bedrijf waar het bruist van circulaire innovatie en waar mensen geïnspireerd raken hoe de circulaire economie er uit ziet en/of in aanraking kunnen komen met circulaire producten, diensten of business. 
  • Een hub ziet de meerwaarde in samenwerking met ondernemers, bedrijven, onderzoekers, studenten, overheden en burgers om de circulaire economie verder te brengen 
  • Een hub ziet zichzelf als versneller en brengt initiatieven bij elkaar om kennis en kunde uit te wisselen en een (lokaal of regionaal) netwerk te bouwen 
  • Een hub heeft de faciliteiten om mooie events te organiseren (zowel online en hybride als op locatie) 

Hoe kan ik meedoen met de Week van de Circulaire Economie?

  • Organiseer een evenement op één van de dagen van de Week van de Circulaire Economie. Dit kan variëren van groot tot klein, van een workshop of een webinar, tot rondleiding of excursie. Of thematiseer een reeds gepland event rondom circulaire economie. Sluit hierbij aan bij één van de circulaire hubs, omdat je dan meelift met de communicatie van zowel de hubs als de Week van de Circulaire Economie.  
  • Breng de Week van de Circulaire Economie (intern of extern) onder de aandacht. Bedenk bijvoorbeeld een leuke actie voor je medewerkers, of breng een aankondiging of rapport naar buiten tijdens ‘de Week’. Door gezamenlijk op te trekken in communicatie versterken we elkaar. #WeekvandeCE  

Hoe kan ik me aansluiten bij één van de circulaire hubs? 

Op deze website vind je een overzicht van de circulaire hubs die programmering verzorgen tijdens de Week van de Circulaire Economie. Wil je je aansluiten bij één van deze hubs, neem dan contact op met de desbetreffende hub via de contactgegevens. Hou er daarbij rekening mee dat hubs een beperkt aantal plekken en tijdslots hebben én dat sommige hubs een bijdrage vragen voor bijvoorbeeld zaalhuur.

Als je twijfelt over bij welke hub jouw evenement het beste past of even wilt sparren, neem dan contact op met de organisatie van de Week via deze link. Wij kijken dan of we een mooie match kunnen maken met jouw idee voor een event en een hub.  

Hoe ondersteunen jullie bij communicatie en promotie?

Als je event op de agenda van één van de hubs wordt meegenomen, ben je te zien in de communicatie van zowel De Week van de Circulaire Economie als de hub.

Maar we raden je ook aan eigen event te promoten in je netwerk, met #WeekvandeCE! Daarvoor vind je hier een toolkit met alles wat je nodig hebt om de week eenvoudig te delen. En hier een dropbox met posters, templates voor social media en het logo van de Week van de Circulaire Economie.

Is er een deadline voor aanmelding van mijn evenement?

We willen dat alle agenda’s van de circulaire hubs drie weken voordat de Week van de Circulaire Economie start compleet zijn. Dit helpt ons bij de promotie van de Week van de Circulaire Economie en het mobiliseren van bezoekers.  
 
Dit betekent dat je tot vrijdag 20 januari 2023 jouw event bij een hub kan aanmelden. Na die datum kunnen wij jouw event niet meer meenemen op de agenda.

Waar vinden de evenementen plaats?

De Week van de Circulaire Economie vindt bij en vanuit circulaire hubs door heel Nederland plaats, van Circulair Friesland tot The New Block in Eindhoven. Circl is tijdens de Week het hoofdkwartier.

Zijn er criteria voor een evenement?

Een evenement is (in principe) gratis voor bezoekers en gaat inhoudelijk over circulair ondernemen. Bij voorkeur: 

… richt een evenement zich primair op professionals, ondernemers (B2B) en organisaties; 

… biedt een evenement concrete handvatten die deelnemers helpen en activeren om circulair te ondernemen; 

… bevat je activiteit zoveel mogelijk interactie en praktijk-elementen waarin de bezoekers zelf aan de slag gaan; 

… geef je follow-up aan de bezoekers (activatie). 

Laat alle vragen zien

Heb je toch nog vragen?

Of een goed idee? Neem contact op met het projectteam!