VEELGESTELDE VRAGEN

Hier vind je een overzicht van de meest gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is de Week van de Circulaire Economie?

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun (dit jaar digitale) deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Goede voorbeelden krijgen een podium, pioniers ontmoeten elkaar. Succesfactoren en uitdagingen worden besproken en starters krijgen tips om aan de slag te gaan. Samen vormen de evenementen een groot landelijk bottum-up festival!

Hoe kan ik meedoen met de Week van de Circulaire Economie?

Je kunt op meerdere manieren meedoen aan de Week van de Circulaire Economie: 

  1. Zet je deuren open! Organiseer een evenement op één van de dagen van de Week van de Circulaire Economie. Je bepaalt zelf hoe dit evenement er uit ziet. Dit kan variëren van groot tot klein, van een workshop of een webinar, tot (digitale) rondleiding of excursie. Of thematiseer een reeds gepland event rondom circulaire economie. Meld je evenement aan, zodat je op de landelijke agenda komt te staan. (aanmelden kon tot 20 januari)
  2. Zet jezelf als circulaire koploper op de kaart en help als partner met jouw steun de Week van de Circulaire Economie groter te maken en onder de aandacht te brengen bij een breder publiek! Meer weten? Stuur dan een mail naar info@deweekvandecirculaireeconomie.nl.
  3. Breng de Week van de Circulaire Economie (intern of extern) onder de aandacht. Bedenk bijvoorbeeld een leuke actie voor je medewerkers, of breng een aankondiging of rapport naar buiten tijdens ‘de Week’. Door gezamenlijk op te trekken in communicatie versterken we elkaar. #WeekvandeCE 

Hoe ondersteunen jullie bij PR?

Je lift mee op de landelijke aandacht in de media, positioneert jezelf als circulaire organisatie en krijgt een plaats voor je evenement op onze agenda. Daarnaast biedt het Versnellingshuis Nederland circulair! ondersteuning bij PR in je eigen netwerk.

Je kunt hier een PR-Toolkit vinden met kant-en-klaar formats en logo’s om je op weg te helpen met je PR. Download ook het logo van de Week van de CE om te gebruiken bij aankondigingen. Ook kan je het promo-filmpje van de Week van de Circulaire Economie inzetten in je communicatie.

Nodig je netwerk uit, vraag de buurvrouw om de hoek en maak de regionale pers warm. Samen creëren we reuring rondom de Week van de Circulaire Economie! #WeekvandeCE

Is er een deadline voor aanmelding van mijn evenement?

Evenementen vinden plaats van maandag 1 tot en met vrijdag 6 februari 2021. Hoe eerder je evenement is aangemeld op de agenda, hoe beter we die kunnen meenemen in de landelijke werving van bezoekers. Bij voorkeur staat je evenement voor het eind van 2020 op de website. Half december starten we met het werven van bezoekers. Na woensdag 20 januari 2021 kunnen we je evenement helaas niet meer meenemen in onze agenda.

Waar vinden de evenementen plaats?

Dit jaar is de Week van de Circulaire Economie online! Ruim 120+ heel diverse evenementen zijn te bezoeken, van een webinar in Groningen tot een lezing in Limburg, tot een landelijke hackathon door studenten. Check het programma om je aan te melden. Circl is tijdens de Week het hoofdkwartier, met een inhoudelijk weekprogramma. Daarnaast bieden een tiental circulaire hubs inspirerende programma’s aan in hun eigen regio.

Wanneer kan ik meedoen?

Evenementen worden georganiseerd door organisaties die actief op weg zijn naar een circulaire bedrijfsvoering. Elke organisatie die zich hiermee kan identificeren, is van harte welkom om mee te doen, of je nu starter bent of expert. Deel waar je trots op bent of deel juist je leerpunten.

Wat voor evenement kan ik organiseren?

Dit bepaal je helemaal zelf. Laat vooral zien waar jij trots op bent of waar je zelf van hebt geleerd. Een evenement kan variëren van groot tot klein, van een workshop of lunchmeeting, tot rondleiding, demonstratie of congres. Dit kan natuurlijk ook online of in shifts voor kleinere groepen bezoekers. En denk ook aan de mogelijkheid om een reeds gepland event te thematiseren rondom circulaire economie. Kun je wel wat goeie tips gebruiken voor het organiseren van een online evenement? Neem dan voor wat inspiratie een kijkje op deze pagina

Zijn er criteria?

Een evenement is (in principe) gratis voor bezoekers en gaat inhoudelijk over circulair ondernemen. Bij voorkeur:

… richt een evenement zich primair op professionals, ondernemers (B2B) en organisaties;

… biedt een evenement concrete handvatten die bezoekers activeren;

… bevat je activiteit zoveel mogelijk interactie en praktijk-elementen waarin de bezoekers zelf aan de slag gaan;

… geef je follow-up aan de bezoekers (activatie).

Laat alle vragen zien

Heb je toch nog vragen?

Of een goed idee? Neem contact op met het projectteam!