Waarom upcycled voedsel en -ingrediënten het nieuwe normaal moet worden!

Ooit nagedacht over de mogelijkheden om voedselverliezen weer om te zetten in menselijk voedsel?

Verschillende kleine maar ook grotere bedrijven werken aan nieuwe technologieën en samenwerkingsverbanden om voedselverliezen weer te upcyclen tot hoogwaardige ingrediënten voor voedsel.

Foodvalley NL lanceerde zelfs een Upcycling Community – een groep innovatie- en samenwerkingsgezinde partners – die inspiratie, kennisdeling, verbindingen en collectieve initiatieven faciliteert om  tot nieuwe upcycled voedselconcepten en -ingrediënten te komenen het verdienmodel van deze nieuwe ketens te verbeteren.

Neem deel en leer meer over de kansen en uitdagingen!

Wanneer?
Woensdag 13 maart | inloop 9.30, evenement met tour op locatie 10:00-12:00

Waar?
Bij Foodvalley Upcycling Partner Duynie Ingredients, in de gemeente Cuijk

Meld je hier aan!
Waarom upcycled voedsel en -ingrediënten het nieuwe normaal moeten worden! Tickets, woe, 13 mrt. 2024 om 10:00 | Eventbrite

Duynie Ingredients,
Lange Oijen 29, Katwijk, Noord-Brabant

Programma

Moderator: Freek van Eijk, directeur Holland Circular Hotspot

Welkom door Marjolein Brasz – CEO Foodvalley NL

Jolijn Zwart-van Kessel, Innovation Lead Circular Agrifood Foodvalley
Introductie op programma en publicatie Circular Agrifood & biomass

Marten van den Berg, DG Agro van het Ministerie van LNV
Visie van Ministerie LNV op het belang van circulaire agrifood systemen, de relevantie van de publicatie en het kansenroutekaart initiatief voor reststromen van het ministerie van LNV.

Imke de Boer, Professor Animal Sustainable Food Systems van de Wageningen Universiteit. Opnieuw richting geven aan Nederlandse voedsel systeem: van meer naar beter

Jeroen Hugenholtz, Co-founder & CTO bij NoPalm Ingredients. Opnieuw richting geven aan Nederlandse voedsel systeem: van meer naar beter

Derk van Manen, Chief Corporate Affairs Officer bij  Duynie Group

Panel discussie voor verdiepen van belangrijkste inzichten uit publicatie die richting geven naar de toekomst. Met:

Jolijn Zwart-van Kessel, Innovation Lead Circular Agrifood Foodvalley Duynie, Foodvalley Upcycling Community partner
Jeroen Hugenholtz, Co-founder & CTO bij NoPalm Ingredients
Marten van den Berg, DG Agro Ministerie van LNV
Prof Imke de Boer, Professor of Animals & Sustainable Food Systems Wageningen Universiteit

Bedrijfspresentatie door Nicole Timmerman, Business Developer Circular Agrifood Duynie, en rondleiding op locatie bij Duynie Ingredients

Bezoekadres

Duynie Ingredients
Lange Oijen 29, 5433 NG Katwijk

Contact

Caroline Duivenvoorden
caroline.duivenvoorden@foodvalley.nl

Meer weten over Foodvalley Upcycling Community Hub

Met het lanceren van de Foodvalley Upycling Community Hub binnen de Week van de Circulaire Economie beoogt Foodvalley NL met de Upcycling Community een zichtbare en centrale hub voor Nederland te worden als het gaat om circulariteit en voedsel. De Upcycling Community vormt een groep van internationale organisaties, die zich samen inzetten om meer reststromen uit de agrifood sector richting menselijk voedsel te verwaarden.

 

Bekijk meer evenementen