Foodvalley Upcycling Community Hub

Brengt internationale samenwerking op upcycled voedsel tot waarde!

Met het lanceren van de Foodvalley Upycling Community Hub binnen de Week van de Circulaire Economie 2024 beoogt Foodvalley NL met de Upcycling Community een zichtbare en centrale hub voor Nederland te worden als het gaat om circulariteit en voedsel. De Upcycling Community vormt een groep van internationale organisaties, die zich samen inzetten om meer reststromen uit de agrifood sector richting menselijk voedsel te verwaarden.

  • In de kern gaat upcycling van voedsel over het verminderen van voedselverlies en -verspilling door materialen die anders zouden worden weggegooid of voor niet-voedingsdoeleinden zouden worden gebruikt, te hergebruiken in nieuwe voedingsproducten. Het upcyclen van meer voedselverliezen sluit aan bij de doelstellingen van veel landen om afval te verminderen en de impact op het klimaat te minimaliseren.
  • Verschillende koplopers in de agrifood waardeketen laten al zien wat de voordelen van upcycling zijn, door reststromen om te zetten in hoogwaardige en vaak gezondere producten zoals bijvoorbeeld vezelrijke snacks. Het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen en de juiste condities in de markt en keten is een uitdaging. De Foodvalley Upcycling Community is opgericht om dergelijke uitdagingen om te zetten naar gezamenlijke groei en het wegnemen van barrières. Geïnteresseerd in de activiteiten en initiatieven van deze community? Neem alvast een kijkje op: The Upcycling Community – |Foodvalley

Wil je meer informatie?

Caroline Duivenvoorden
caroline.duivenvoorden@foodvalley.nl

Linkedin

Bekijk de evenementen