CoP Circulaire Voedselketens, thema Verspillingsvrije catering en restaurants

Netwerkbijeenkomst met ondernemers, overheden en onderwijs over circulaire voedselketens, thema: verspillingsvrije horeca

Kunnen we naar een verspillingsvrije horeca? Hoe kunnen tools zoals Orbisk hieraan bijdragen? En welke ketenpartners hebben we er voor nodig?

Op donderdag 14 maart – in de week van de Circulaire Economie – is de volgende bijeenkomst van de Community of Practice Circulaire Voedselketens!
We zijn te gast bij Albert en Lyanne, eigenaren van Alberto’s Italian, BAS Beers and Steaks en productiekeuken De Keukenploeg in Barneveld. Zij vertellen samen met René Krebber, eigenaar van Zakelijk Ontzorgd, over hun inspanningen voor verspillingsvrije catering en restaurants.
We nemen een kijkje bij het Orbisk systeem, de slimme weegschaal met camera die inzicht geeft in de hoeveelheid en samenstelling van reststromen. In januari is in Regio Foodvalley een pilot gestart waaraan 8 horeca gaan deelnemen. Lyanne vertelt over de eerste resultaten in hun productiekeuken.

Met onder meer:

  • René Krebber van Zakelijk Ontzorgd en Zakelijk Bezorgd over zijn duurzame zakelijke cateringconcept.
  • Verspillingsvrij bij Alberto’s, BAS en De Keukenploeg. Lyanne van den Berg neemt ons mee naar productiekeuken De Keukenploeg om de hoek en vertelt o.a. over de voorlopige ervaringen met het Orbisk systeem om voedselverspilling te verminderen.
  • Orbisk, een slimme weegschaal, door Olivier van Gelderen (Orbisk)
  • Naar een verspillingsvrije en circulaire horeca: een mix van voorbeelden, pitches en ideeën

 

 

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 9:30 – 11.30 (met lunch na afloop)
BAS Beers and Steaks – Raadhuisplein 4 – Barneveld

Uitnodiging CoP Circulaire Voedselketens
Thema: verspillingsvrije horeca
Na aanmelding ontvang je meer informatie over programma, deelnemers en parkeer-tips.

Contact

Suzan Klein Gebbink
post@suzankleingebbink.nl
06-52519691

Meer weten over Living Lab Regio Foodvalley Circulair

Het Living Lab Regio Foodvalley Circulair bestaat sinds 2019 en heeft inmiddels meer dan 60 partners uit bedrijven, onderwijs & onderzoeksinstelling en overheden. We verbinden en versnellen in de triple helix in de regio die wordt gevormd door Ede, Wageningen, Nijkerk, Barneveld, Rhenen, Renswoude, Veenendaal en Scherpenzeel.

 

Bekijk meer evenementen