Rebel Lab – de Circulaire Economie

Rebel Lab is een inhoudelijk evenement en netwerkborrel in één: onze gasten buigen zich over een van de grootste uitdagingen op weg naar de circulaire economie in de vorm van een game.

Let op! Dit event is verplaatst naar donderdag 18 april. 

De circulaire economie: hype, noodzaak, onhaalbaar, de toekomst? Bij Rebel wordt al jaren aan de circulaire economie gewerkt. Achter de schermen, met de overheid, en met (sociaal) ondernemers. Bij de transitie naar een circulaire economie komen we de nodige beren op de weg tegen. Gedurende de afgelopen jaren zijn sommige uitdagingen steeds groter geworden, terwijl andere uitdagingen zijn veranderd of aangepakt.

“Rebel Lab” is een terugkerend concept waarbij Rebel gasten uitnodigt om samen maatschappelijke uitdagingen onder de loep te nemen, te ontleden en oplossingen te bedenken. In de Week van de Circulaire Economie organiseren we een Rebel Lab met als thema de circulaire economie. Daar vragen we de deelnemers om zich te buigen over een van de grootste uitdagingen op de weg naar een circulaire economie. Tijdens deze middag gaan we 1,5 uur aan de slag met een game, gevolgd door een netwerkborrel. Of je nu voor de overheid werkt of ondernemer of adviseur bent, we heten je van harte welkom op deze experimentele middag, op het Rebel-kantoor in Rotterdam (op 12 maart) of in Antwerpen (op 14 maart).

Praktische informatie

Donderdag 18 april, 14:00 – 19:00
Rebel, Rotterdam, Wijnhaven 23 Rotterdam

Rebel Lab is gratis bij te wonen. In Rotterdam hebben we plaats voor 35 deelnemers, in Antwerpen voor 20 deelnemers.

Contact

Iris Weges
Iris.weges@rebelgroup.com

LinkedIn
Instagram

Meer weten over Rebel

Rebel is een door werknemers geleide coöperatie van gedreven specialisten die adviseren, initieren en investeren. We hebben onderzoekers, analysten, investeerders, economen, ontwikkelaars, beleidsmakers, adviseurs, ingenieurs, operationele en financiele experts. Naast alles wat ze kunnen, dromen ze ook, geloven ze, vechten ze en zorgen ze. Allemaal focussen we ons op één ding: positieve verandering teweeg brengen voor de samenleving.

Dat willen Rebels doen door maatschappelijke verschuivingen te stimuleren, op het gebied van duurzaamheid, transport, mobiliteit, huisvesting, energie, stedelijke vernieuwing, gezondheidszorg en de sociale sector. Binnen deze sectoren werken Rebels aan een breed scala van thema’s: denk aan bescherming tegen overstromingen, het verbeteren van zorgsystemen, investeren in duurzame energie, oplossingen voor biodiversiteit, afvalbeheer en -transport, en het begeleiden van grote infrastructuurprojecten over de hele wereld. Dit is slechts een klein deel. We vergroten onze impact met verregaande kennis van innovatief financieel modelleren, strategie, economische en financiele analyse, data-analyse, projectfinanciering, en natuurlijk, door mensen samen te brengen.

 

Bekijk meer evenementen