Design Thinking Sessie met PLNT Students and Circulair Warenhuis

Samen met het Circulair Warenhuis dagen we je uit om een nieuwe bestemming te bedenken voor verschillende afvalstromen!

Samen met het Circulair Warenhuis dagen we je uit om een nieuwe bestemming te bedenken voor verschillende afvalstromen! Want eerlijk is eerlijk, weggooien zorgt niet alleen voor onnodig afval en vervuiling, het is ook nog slecht voor je portemonnee!

In een tijd waarin de online markt het gemakkelijker maakt om snel, frequent en voordelig aankopen te doen, groeit de aandacht voor het implementeren van circulaire productieprocessen. Met andere woorden, er wordt steeds meer nadruk gelegd op hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze materialen en grondstoffen op een duurzame manier benutten, en indien nodig, hergebruiken.

In het Circulair Warenhuis worden materialen zoals hout, keramiek en textiel hergebruikt om nieuwe producten van te maken. Bijvoorbeeld op maat gemaakte meubels of gezandstraalde mokken als vervanging van plastic bekers. Het Circulair Warenhuis heeft een aantal afvalstromen waarmee het lastig is om deze te hergebruiken.

Daarom willen we jou uitdagen: kom met innovatieve ideeën hoe deze reststromen te gebruiken. Op de dag zelf krijg je te horen wat deze reststromen zijn. Door een workshop van onze Activatie Lead Sander Kuin, zullen we de grenzen van conventioneel denken doorbreken en innovatieve ideeën ontwikkelen om bij te dragen aan de circulaire economie. We helpen jou om je creativiteit te ontwikkelen en met een innovatieve mindset aan de slag te gaan om oplossingen te vinden.

WAT KUN JE WINNEN?

Een coachingsessie van ervaren startup-coach Sander Kuin om jou te helpen aan de slag te gaan met jouw passie!
Toegang tot het netwerk van The Field & Circulair Warenhuis.
Je idee mogelijk kunnen uitvoeren met de materialen van het Circulair Warenhuis.

 

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 13:00-17:00 (incl. borrel)
The Field, Stationsplein 25
Taal: Engels

Parkeren is wat lastiger maar er zijn meerdere parkeergarages rondom the Field.

Contact

Naam
email
06 12 34 56 78

Meer weten over Leiden Circulair

In 2050 is Leiden volledig circulair. Dat betekent dat we ons huidige economische systeem kritisch moeten bekijken. Er worden te veel primaire grondstoffen gebruikt en er worden te weinig materialen hergebruikt.

Om hergebruik te stimuleren werken we aan een economie waarin slimmer en zuiniger wordt omgegaan met materialen en grondstoffen, we werken aan een circulaire economie. In de overgang naar een circulaire gemeente zijn er al veel initiatieven in Leiden die al worden uitgevoerd door bedrijven, stichtingen of inwoners. Denk aan het circulair warenhuis, PLNT voor startende circulaire ondernemers, circulaire openbare ruimte projecten, kennisdeling vanuit de Rabobank, Circular Industries, de Hogeschool en de Universiteit. Graag laten we dit aan jullie zien! En kunnen we elkaar inspireren.

 

Bekijk meer evenementen