Circulaire impact door innovatie en creativiteit, een inspiratie-ochtend

Een inspiratie-ochtend voor circulaire impact

Circulairiteit begint bij ondernemers. Geïnspireerd om het verschil te maken en maximaal creatief. Zodat elke barrière geslecht wordt. Daarom delen twee Triodos-ondernemers op dinsdag 12 maart hun verhaal over hoe zij zijn omgegaan met circulariteit. Daarna kun je zelf een workshop volgen, gegeven door circulaire ondernemers van het Hof van Cartesius.
Kom jij inspiratie opdoen?

Programma
Ontdek hoe innovatie, creativiteit en circulariteit samenkomen
9.15 – 9.45 uur: Inloop, koffie, thee en iets lekkers
9.45 – 9.50 uur: Welkom door Lambert de Pater, namens Triodos Bank
9.50 – 10.10 uur: Bianca Ernst van Hof, Hof van Cartesius over circulair bouwen en de uitdagingen die daarbij komen kijken
10.10 – 10.50 uur: Margreet van Uffelen van Omlab laat je kennismaken met
biocirculair ge-3dprinte producten en projecten.
10.50 -11.00 uur: Korte koffiebreak met tijd om met elkaar in gesprek te gaan over circulariteit
11.00 – 12.00 uur: Volg een van de zes workshops:

1. Rondleiding op het Hof, de enige nieuw gebouwde ontmoetings- en werkplaats in Nederland die voor 90% is gebouwd met reststromen.
2. Ecosysteemtherapie: een manier om nieuwe manieren te ontdekken je opnieuw met de natuur te verbinden, in plaats van af en toe de natuur te bezoeken.
3. Aan de slag met Circulaire Business modellen: start vanuit je eigen business model en ontdek welke circulaire strategie bij jouw bedrijf past
4. Dump-lings maken: kookworkshop met groenten die anders verspild zouden worden.
5. Bepaal je droomkompas: een persoonlijke gids met wensen, kansen en dromen voor jouw circulaire organisatie. En een handig naslagwerk om je vooruitgang bij te houden.
6. Ontdek hoe nieuw leiderschap jouw circulaire missie versnelt. Door de Sustainable Development Goals én je Inner Development Goals te verbinden. Essentiële vaardigheden voor ellke circulaire ondernemer.

Kijk voor meer informatie op hofvancartesius/agenda

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 09:00 – 12:30
Het Hof van Cartesius, Dakzaal
Vlampijpstraat 84, 3534 AR Utrecht

Er is beperkt plek. Meld je tijdig aan via de link.

Contact

Sandra Horlings
sandra.horlings@innoboost.com
+31 6 39 03 69 69

Over Het Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius richt zich op mensen die de Circulaire Economie een volgende stap vooruit willen helpen. Beleidsmakers en strategen, teamleiders en innovatiemanagers die met hun collega’s en partners willen verkennen wat hun volgende stap wordt in de Circulaire Economie.

Van 11 t/m 16 maart 2024 is Het Hof van Cartesius weer dé plek in Utrecht en omstreken waar je de circulaire economie proeft, voelt, ziet en hoort. En jij ontdekkingen doet om zelf duurzame ideeën op te schalen. In kleine en grote bedrijven. We zetten onze deuren wagenwijd open voor bezoekers uit de stad en het bedrijfsleven.

 

Bekijk meer evenementen