Food for Change

Na deze middag weet je, je hebt gehoord, geproefd en geroken, hoe lekker een meer duurzaam menu kan zijn

Met je vork kan je de wereld veranderen!

School for Change organiseert in samenwerking met onze geweldige docenten Femke van den Heuvel en Sheila Struyck een inspirerende en leerzame middag voor iedereen met interesse in de voedseltransitie. Voor iedereen met een duurzaam hart en gevoel voor lekker eten. Iedereen die gelooft dat je met kleine veranderingen ook iets kunt doen op een dagelijkse basis. Thuis en op kantoor. Kom proeven van ‘Food for Change’!

Na deze middag:

  • Ken en begrijp je de definitie van ‘de duurzame keuken (UN), welke aandachtpunten daaronder vallen en waarom deze van belang zijn.
  • Begrijp je de uitdagingen voor mensen als individu (de consument) en als werkgever om over te stappen op een meer duurzame manier van eten.
  • Heb je geproefd en geroken en weet je hoe lekker een meer duurzaam menu kan zijn.
  • Ben je enthousiast geworden om zelf thuis lekker anders te koken én het er op de zaak eens over te hebben.

Over deze middag:

In vogelvlucht bespreken we de principes, urgentie en tegenwerkingen. En we leggen dit allemaal uit aan de hand van de case study “De Groene Afslag en haar restaurant en banqueting”. Tijdens de proeverij aan het einde van de teaser herhalen we aan de hand van het menu nogmaals de gedachten achter elk item op de kaart. Natuurlijk is er daarna tijd om na te praten met een drankje (op eigen kosten) en nog alles te vragen wat je wilt.

Programma

  • Introductie door De Groene Afslag:
  • Wat is het belang van plantbased koken voor mens, gezondheid, planeet?
  • Wat zijn de zeven elementen van de duurzame keuken cq sustainable gastronomy en waarom?
  • Waar moet je op letten als je plantbased gaat koken thuis of in de grootkeuken en waarom?

Illustratie van de theorie met een proeverij van gerechten en dranken van de kaart van De Groene Afslag

Femke van den Heuvel. Plantbased chef en opleider. van den Heuvel werd tweede in de Europese vegetarische chef verkiezing, had een eigen catering en plantbased opleidingsinstituut. Ze adviseert de beroepsoopleidingen in Nederland die -nu eindelijk- ook een plantbased curriculum aanbieden. Van den Heuvel is wild van in het wild koken, gelooft in werken met wat de natuur ons geeft, maar maakt ook ongelofelijk mooie bordjes.

Sheila Struyck: Na lang gewerkt te hebben als marketing en transformatie expert in het bedrijfsleven is Struyck nu ‘chef sustainable gastronomy’. Ze volgde de klassieke chefs opleiding op de Cordon Bleu, maar is sindsdien op een plantforward missie. Voor Food Inspiration schrijft ze over duurzame gastronomie. Niet alleen kan ze je inspireren, maar ook helpen met vraagstukken als leiding geven, motiveren en transfromatie.. Van projectontwikkelaars tot locatie-eigenaren, van vastgoedondernemers tot overheden en van investeerders tot burgers: vandaag beantwoorden we samen de centrale vraag hoe circulair bouwen is te combineren met een gezonde businesscase.

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 15:30 – 17:00
De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren
Prijs: 10 euro per persoon (voor de hapjes die je gaat proeven)

Contact

Aretta Kreikamp
aretta@schoolforchange.nl
06 43 27 25 99

Over De Groene Afslag

De Groene Afslag een multifunctionele ontmoetingsplek in de regio Gooi- en Vechtstreek, waar enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat.

 

Bekijk meer evenementen