Circulaire Textielhub Groningen open voor publiek

Op maandag 18 maart* wordt deze plek officieel geopend, maar de week ervoor – tijdens de Week van de Circulaire Economie – is de plek al open voor publiek. Die week vieren we samen een feestje!

In de Week van de Circulaire Economie mag je voor het eerst komen kijken en mee-maken in de nieuwe Circulaire Textielhub, aan de Energieweg 17 in Groningen! De Textielhub is deze week te bezoeken voor studenten, docenten, omwonenden en geïnteresseerden. Zet deze dus alvast in je agenda!

In ‘De Textielhub’ krijgen circulaire textielinitiatieven en onderwijs een plek om samen te maken en (letterlijk) te bouwen aan een circulaire textielketen. Op maandag 18 maart* wordt deze plek officieel geopend, maar de week ervoor – tijdens de Week van de Circulaire Economie – is de plek al open voor publiek. Die week vieren we samen een feestje! Op dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart en vrijdag 15 maart zijn er verschillende activiteiten.

Op vrijdag ben je van harte welkom tussen 13:00 en 17:00 voor:

– een circulaire textielmarkt
– presentatie circulaire activiteiten die op Noorderpoort en Alfa-college hebben plaatsgevonden
– lezingen
– workshops

Een van de workshops is “Bewegen in onzekerheid”, waar sprekers Kees Brouwer en Merlijn Twaalfhoven te gast zullen zijn. Kees Brouwer is filmmaker en hem kun je kennen van de beweging “Reaction” die hij zelf is begonnen. Merlijn Twaalfhoven ken je wellicht van zijn boek “Het is aan ons”. Hier vind je meer informatie en kun jij je opgeven voor de workshop.

Dit evenement wordt georganiseerd door partijen die in de Textielhub zijn gevestigd: Alfa-college (G-ROND), Groningen Werkt Circulair, Minerva (Hanzehogeschool Groningen) en Stichting WerkPro, i.s.m. SDG House Groningen (Noorderpoort).

 

Praktische informatie

Vrijdag 15 maart 13:00 – 17:00 (en opening: Maandag 18 maart 13:00 – 15:00)
De Textielhub, Energieweg 17, 9743 AN Groningen

Contact

SDG House Groningen i.s.m. partners van De Textielhub

Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over SDG House Groningen

SDG House Groningen wil positieve duurzame impact creëren die vanuit Groningen van de wereld een betere plek maakt. Goed onderwijs is de basis voor een betere samenleving en daarom wordt het SDG House (em)powered by Noorderpoort!

Het SDG House Groningen heeft een ‘buiten’-locatie op het Suikerterrein in de stad Groningen. In Groningen, zowel stad als provincie, zijn verschillende andere fysieke plekken te vinden waar actief aan de SDG’s (Sustainable Development Goals) gewerkt wordt. Impact maken doen en kunnen we niet alleen. We werken dus samen met overheden, met ondernemers en altijd vanuit het onderwijs.

 

Bekijk meer evenementen