Wat kun je doen met tweedehands bloemen?

Workshop

Inktaltelier bloem wandlaankleding circulair

Als bloemen zijn verwelkt belanden ze vaak in de kliko, zonde. Op Het Inkt Atelier kun je bekijken wat er met deze bloemen gedaan wordt. Kom kijken hoe er pigment uit oude bloemen wordt gehaald en hoe daar vervolgens verf en inkt mee gemaakt wordt. Bekijk het papier met bloemen en de natuurprenten. Als bezoeker kun je zelf ook een klein prentje drukken met plantaardige inkt.

Interessant voor o.a. interieurontwerpers, stylisten en bloemisten, en voor bedrijven die willen verduurzamen door het gebruik van plantaardige inkt!

Praktische informatie

Vrijdag 15 maart, 11:00 – 12:30, 13:00 – 14:30, 15:00 – 16:30
De Gruyter Fabriek, Veemarktkade 8, 5222 AE Den Bosch
Unit 5156, ingang N (de waterkant)
Max. 10 personen per ronde
Parkeren op P1

Aanmelden via de aanmeld-button bovenaan de pagina of via de website

Contact

Judith Rosema
06 28 24 93 42
judith@hetinktatelier.com

Inktaltelier bloem wandlaankleding circulair
Inktaltelier bloem wandlaankleding circulair

Over het Inkt Atelier

Het Inkt Atelier is een duurzaam en circulair bedrijf dat werkt met natuurlijke materialen. Er wordt plantaardige inkt en verf gemaakt en van de restanten van de planten wordt papier geschept. Bloemen krijgen hier een tweede leven. Ze worden verwerkt in herinneringspapier; rouw- en trouwbloemen, of door handgeschept papier verwerkt. De natuur wordt afgedrukt met plantaardige inkt op handgeschepte vellen, als wandaankleding. Er worden workshops in diverse technieken gegeven en jaarcursussen waarin we de natuur in gaan en met gevonden materialen werken.

Bekijk meer evenementen