Van Nul naar Circulair

Dit evenement staat in het teken van de lancering van onze Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 en is bedoeld voor ondernemers, overkoepelende organisaties en beleidsmakers die circulair ondernemen.

Route Circulair Header

Route Circulair organiseert tijdens de week van de circulaire economie het dynamische evenement: ‘Van Nul naar Circulair’

Dit evenement staat in het teken van de lancering van onze Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 en is bedoeld voor ondernemers, overkoepelende organisaties en beleidsmakers die circulair ondernemen.  Via deze link kan je inschrijven en de definitieve bevestiging volgt per mail.

Programma:

13:00 – 13:10  Opening

13:10– 13:30 Inspiratie talk door Kim Poldner (Universiteit Groningen)

Laat je inspireren tijdens de inspiratie talk van Kim Poldner, bijzonder Hoogleraar Circulaire Regionale en Economische Ontwikkeling Universiteit Groningen. In deze talk gaat het over haar persoonlijke verhaal en het belang van circulair ondernemerschap. Ontdek succesverhalen, overwinningen op uitdagingen en de impact van circulair denken. Een korte, krachtige sessie die inspireert om bij te dragen aan een circulaire toekomst.

13:30 – 13:50 Panelgesprek ‘’Circulair ondernemerschap in de praktijk’’

Het panelgesprek zal bestaan uit een discussie met koplopers Julie Munneke-Tromp (Tiny Library), Henk van der Wel (Ouwehand Bouwen & Ontwikkeling) en Harald Tepper (Philips). Samen bespreken zij de kansen, uitdagingen en leerervaringen  die gepaard gaan met de circulaire transitie en geven  hun reflectie op de aanstaande CSRD verplichtingen en het meten van de impact van circulaire economie.

13:50 – 14:10 Lancering van de Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0: Hoe maak je circulariteit meetbaar?

Arjen Wierikx (HU en TU/e) en Matthijs Bookelmann (Route Circulair)  gaan in op het meten van circulaire prestatie. Belicht vanuit de wetenschappelijke kant, als vanuit de praktijkervaringen bij ondernemers. Hoe is circulaire volwassenheid te meten? Hoe helpt het jou als ondernemer om praktisch met circulaire economie aan de slag te gaan? En hoe helpt het beleidsmakers om inzicht te krijgen in de circulaire volwassenheid van een groep ondernemers? Krijg inzicht in de nieuwste innovaties van de 2.0 versie van de Circulaire Volwassenheidsmeting  en leer hoe deze tool ingezet kan worden om eigen circulaire prestaties te meten en te verbeteren.

14:20 – 16:15 Break out sessie 

Na een korte pauze gaan we door met 3 workshops. Hierin delen we kennis en gaan we aan de slag gaan met diverse methodes die circulaire ondernemerschap mogelijk maken:

  • Circulaire Volwassenheidsmeting verdieping:  We geven een korte verdieping op de circulaire volwassenheidsmeting en gaan hier praktisch mee aan de slag. Kom erachter hoe jouw organisatie er voor staat op het thema circulaire bedrijfsvoering en welke concrete stappen er zijn die jouw organisatie kan nemen.
  • Circulaire strategie, hoe geef je het vorm? Alle verandering begint met een heldere strategie. Tijdens deze sessie zullen we inzoomen op circulaire strategie en verandering en ontdekken we waar jouw startpunt ligt.
  • Ondernemen Ketenregie: Organisatie overstijgende circulaire uitdagingen in de keten, hoe ga je daar mee om? We hebben het over oplossingen aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Vervolgens ga je samen aan de slag om jouw uitdagingen en mogelijke oplossingen in de keten vast te leggen.

16:15 – 17:00 Netwerkborrel

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 13:00 – 17:00
Social Impact Factory Vredenburg
Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht

Contact

Brigitte Casander
info@routecirculair.nl
06 54 61 87 60

Over Route Circulair

Wij helpen organisaties circulair te worden. Dit doen wij dmv een actiegerichte aanpak op maat. Met concrete handvatten realiseren wij, samen met onze klanten, hun circulaire ambities.

Bekijk meer evenementen