Van afval naar circulaire grondstof voor cement en beton

Stimulans voor circulaire en CO2-neutrale bouwstoffen

Binnen een circulaire economie is het van belang dat er milieuveilige technieken naar de markt komen die de aanwezigheid van schadelijke stoffen elimineren en daarmee schone grondstoffen weer circulair beschikbaar maken.

Het Nederlandse bedrijf Asbeter heeft met de AC Minerals technologie voor destructie van asbestvezels een milieuvriendelijk en economisch haalbaar proces ontwikkeld gebaseerd op water en energie. Door de asbestvezels letterlijk op te lossen in een alkalisch milieu, kan het volledige materiaal als Calcium Silicaat Hydraat (CSH) circulair en CO2-neutraal geleverd worden aan de cement- en betonsector en verfindustrie. In dit gepatenteerde proces zijn geen chemicaliën nodig. Er zijn geen belastende emissies naar lucht of water: alleen het verpakkingsmateriaal is een afvalstroom.

 

Praktische informatie

Woensdag 13 maart 9.30-11.30
AC Minerals Asbeter, Röntgenweg 11, 3208 KG Spijkenisse
Max aantal 40; gratis
Parkeren voor de deur, bushalte eind van de straat

Contact

Inez Postema
inezpostema@asbeter.com
0654735391

Meer weten over Asbeter AC Minerals

De gepatenteerde AC Mineralstechnologie van startup Asbeter maakt het mogelijk om miljoenen tonnen asbestcement niet meer te hoeven storten. Door de asbestvezels letterlijk op te lossen, komt 100% schoon calcium silicaat hydraat (CSH) weer beschikbaar voor cement, beton en verf. Met name de vervanging van klinker in cement levert een forse bijdrage aan de CO2-reductie waar deze sector naarstig naar op zoek is.

 

Bekijk meer evenementen