Expeditie BlueCity: op bezoek bij Circular Water

Duik tijdens de Week van de Circulaire Economie in het ecosysteem van BlueCity en ontdek alles over de toekomst van poepen en plassen

Tijdens een Expeditie BlueCity duik je in één middag in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs. Neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld, ontmoet een circulaire ondernemer en ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!

Circular Water: laat je circulaire boodschap achter!
Elke BlueCity Expeditie ontmoet je een andere circulaire BlueCity ondernemer en tijdens De Week van de Circulaire Economie zijn deze gekoppeld aan de vijf ingrediënten van de circulaire economie. Woensdag 12 maart staat in het teken van het thema Stromen en dus brengen we een bezoek aan de circulaire toiletten in de kelder van het oude golfslagbad. Sinds oktober 2023 vindt hier een grootschalig onderzoek plaats naar het scheiden en hergebruiken van sanitaire waterstromen. Tijdens deze speciale BlueCity Circular Water expeditie vertelt Peter Scheer, directeur van SEMiLLA, alles over het unieke project en het bijbehorende onderzoek. Inclusief flauwe poep- en plasgrappen natuurlijk!

Praktische informatie

Woensdag 13 maart, 14:00 – 16:00
BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Prijs: 20 euro
20 plekken

Contact

Veerle Voesten
communicatie@bluecity.nl

Over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen