Meubels, projectinrichting en interieur in 2030. Maak jij deel uit van de verandering?

Samenwerken aan circulaire meubels in 2030

In Nederland en Europa werken tal van partijen aan het verduurzamen en circulair maken van hun keten, producten, transport en diensten. Ook in de meubelbranche en projectinrichting spelen tal van vraagstukken zoals:

Hoe gaan we om met reparatie en wie kan dat doen?
Wat is de beleving van de klant en hoe bereik je die met een duurzaam aanbod?
Wat betekent Uitgebreide Producten Verantwoordelijkheid voor mij?
Hoe adviseer ik op basis van duurzame en circulaire principes?
Welke aanbod is er al en hoe neem ik dat mee in advisering of in mijn assortiment?
In de komende jaren worden ruim 100.000 duurzame en circulaire woningen en panden opgeleverd in de regio Noord-Holland. Al die huizen en panden worden ingericht! De aanleiding om nu werk te maken van een duurzaam en circulair aanbod van meubels, ontwerpers, stylisten, reparatie en meer.

In Haarlem starten we vanuit het C-District samenwerkingen op met (regionale) kennisinstellingen, brancheorganisaties, ondernemers en klanten. We willen samen met jou onderzoeken wat nodig is, waar we slim aan kunnen sluiten, wat we voor elkaar kunnen betekenen en hoe we het circulaire aanbod in de regio substantieel kunnen vergroten. En werken daarvoor graag samen met partijen waar al kennis aanwezig is en waar projecten draaien zoals Circollab, CBM, Impact Hub en The Substitute, The ReUse Alliance.

Tijdens de week van de Circulaire Economie willen we graag kennis met je maken, je een beeld geven van waar je terecht kunt voor kennis en advies en ontdekken waar we samen op kunnen trekken.

Programma:

14:30 Inloop

14:45 Start en kennismaken

15:15 Presentaties oa:

The Sustitute: ontdek de impact van Fast Furniture.

The Sustitute schetst een toekomstbeeld van de woonwereld in 2030 vanuit verschillende perspectieven. Je ontdekt wat The Substitute doet voor de verschillende doelgroepen om deze transitie te versnellen; van de rol van de community, het opzetten van een Meubel- Repairstreet tot onze gloednieuwe opleiding [In]richting Duurzaam.

Met: Marieke Kamphuis, creative business developer, oprichter The Sustitude en de eerste duurzame woonbeurs

Circollab: Regionale ecosystemen, circulaire businessmodellen en marktacceptatie

In het consortium Circollab werken meer dan 32 partners aan technologische, sociale en economische innovaties die in de Metropool Regio Amsterdam (MRA) nodig zijn om de circulaire transitie in een stroomversnelling te brengen. Ontdek meer over de lopende projecten Urban upcycling, circulaire businessmodellen en marketing ea

Met: Yanti Slaats, Business developer Circulaire transitie, Hogeschool van Amsterdam

16:00 Uitvraag en gesprek

16:30 Wrap up en afronding

16:45 Afsluiting

Tip: Op ma avond 11 maart is er ‘s avonds ook een boeiend programma over de meubelbranche in Pakhuis de Zwijger: ”We hebben nog 6 jaar om de eerste milestones van het klimaatakkoord te halen- 55% minder CO2 uitstoot. Hoe ziet de (woon)wereld eruit in 2030?” Reserveer hier een plek: https://dezwijger.nl/programma/fix-it-in-6

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 10;30-13:00
Locatie: MAAK Haarlem, Oudeweg 91, Haarlem.
Na aanmelding ontvang je informatie over de locatie op het terrein.

Gratis entree, goed bereikbaar met ov, parkeren op terrein of in de directe omgeving

Contact

Brigitte Kool
brigitte@maakhaarlem.nl
06-12402174

Logo Week van de Circulaire Economie
Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over MAAK Haarlem

Wij bieden beginnende en groeiende circulaire en innovatieve makers onderdak en stimuleren de circulaire toepassingen in de regio. Tijdens de Week van de Circulaire Economie geven we een presentatie waarbij je kennis maakt met de historie, heden en toekomst van dit bijzondere terrein. Je kunt deelnemen aan fietsexcursies langs circulaire plekken en projecten in de stad waaronder het Bouwlab en de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Oostpoort. Dit doen we i.s.m. Cirkelstad.

 

Bekijk meer evenementen