Lancering: EU Wet- en Regelgeving CircuLaw

Lancering & verdieping over EU wet- en regelgeving voor een circulaire economie

Ontdek hoe de nieuwe en bestaande EU-wet- en regelgeving uw gemeente of provincie kan helpen versnellen naar een circulaire economie.

In juli 2023 ontving CircuLaw een innovatiebudget van het ministerie van BZK voor de doorontwikkeling van CircuLaw. Als onderdeel van dit budget werken we o.a. aan de ontwikkeling van een EU wet -en regelgeving pagina. Tijdens deze webinar onthullen wij met trots de lancering van dit belangrijke nieuwe onderdeel van het CircuLaw platform.

Dit webinar geeft beleidsmakers, juristen, en alle belanghebbenden binnen decentrale overheden de kans om diepgaande inzichten te verkrijgen in de rol van Europese wetgeving bij de transitie naar een duurzamere toekomst. En wat het belang voor decentrale overheden is.

Waarom is EU Wet- en Regelgeving cruciaal?
De komende EU-wet- en regelgeving speelt een cruciale rol in de transitie naar een circulaire economie, met een aanzienlijk deel van de invloedrijke wetten afkomstig uit Europa. Deze wetgeving biedt unieke kansen voor lokale en regionale overheden om proactief te anticiperen op aankomende regelgeving die van cruciaal belang is voor het ontwikkelen van beleid. Door vooruit te kijken kunnen overheden dwingendere regelingen opstellen die aansluiten bij toekomstige vereisten.

Belangrijk is ook het onderstrepen van het belang van circulair inkopen. De aanstaande EU-regelgeving onderstreept de noodzaak voor decentrale overheden om hun inkoopprocessen meer duurzaam en circulair vorm te geven. Dit gaat gepaard met nieuwe regels die niet alleen ruimte bieden voor innovatie in inkooppraktijken, maar ook bestaande belemmeringen voor circulaire transitie aanpakken. Door deze veranderingen kunnen decentrale overheden een voortrekkersrol spelen in het realiseren van een circulaire economie, geholpen door de steun en richtlijnen vanuit Europese wet- en regelgeving.

Wat kun je verwachten?
Introductie van de EU-Wet- en Regelgeving Sectie op CircuLaw: Een rondleiding door de nieuwste toevoeging aan ons platform, ontworpen om de toegankelijkheid van relevante EU-wetgeving voor Nederlandse decentrale overheden te verbeteren.
Belang van EU Regelgeving: Een diepgaande discussie over het belang van EU wet- en regelgeving in de circulaire transitie, inclusief voorbeelden van hoe deze wetten reeds positieve veranderingen teweegbrengen.

Toelichting op 5 belangrijke wetten: Een overzicht van wetgeving binnen de EU die van cruciaal belang is voor de circulaire economie

Voor wie is dit webinar?
Dit webinar is essentieel voor beleidsmakers, juristen, en iedereen die betrokken is bij of geïnteresseerd is in de circulaire economie binnen decentrale overheden. Of je nu zoekt naar manieren om de circulaire doelstellingen van jouw gemeente of provincie te ondersteunen, of gewoon meer wilt leren over de impact van Europese wetgeving op de circulaire transitie, dit webinar geeft waardevolle inzichten en antwoorden.

 

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 10:00 – 11:00
Online evenement

Contact

CircuLaw
https://www.circulaw.nl/contact

LinkedIn
Website

 

Meer weten over SustainaLab

SustainaLab is een ecosysteem gericht op het versnellen van de transitie naar een duurzame samenleving. SustainaLab is gevestigd op Amsterdam Science Park en verbindt UvA-onderzoekers en UvA studenten met bedrijven en overheden. Tijdens de Week van de Circulaire Economie 2024 staan er events rond circulaire chemie en de relatie tussen AI en circulariteit op de planning.

Bekijk meer evenementen