Expeditie BlueCity: op bezoek bij Superuse Studios

Duik tijdens de Week van de Circulaire Economie in het ecosysteem van BlueCity en ontmoet de circulaire architect Superuse Studios

Duik in de toekomst met Expeditie BlueCity

Zero-waste leven, ontwikkelen van future proof materiaal zoals tegels van eendenkroos, muurtjes van zeewier en bier van regenwater. Aan de oever van de Nieuwe Maas, aan de Maasboulevard, in dat gebouw dat we vaak nog steeds gewoon Tropicana noemen, daar staat de blauwe stad. Knappe koppen, pioniers en uitvinders werken samen met de natuur en aan het Rotterdam van morgen.

Tijdens een Expeditie BlueCity duik je in één middag in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs. Neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld, ontmoet een circulaire ondernemer en ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!

Superuse Studios

Elke BlueCity Expeditie ontmoet je een andere circulaire BlueCity ondernemer en tijdens De Week van de Circulaire Economie zijn deze gekoppeld aan de vijf ingrediënten van de circulaire economie. Op maandag trappen we af met het thema Ruimte en ga je langs bij het architectencollectief Superuse. Een innovatieve design aanpak, open source-methode en dito tools – daar wordt Superuse (inter)nationaal om erkend. Een voorbeeld van hun circulair en duurzaam ontwerp krijg je met eigen ogen te zien, want Superuse nam in 2015 de grote klus op zich om het verlaten zwembad Tropicana te transformeren tot een circulaire voorbeeldstad. Hoe ze aan de slag zijn gegaan met de bouw van de circulaire productieruimten en kantoren in BlueCity? Kom het zien én horen!

Praktische informatie

Maandag 11 maart, 14:00 – 16:00
BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Prijs: 20 euro
Plekken zijn beperkt

Contact

BlueCity
communicatie@bluecity.nl
Veerle Voesten

Over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen