Expeditie BlueCity: op bezoek bij Lisanne Peters

Duik tijdens de Week van de Circulaire Economie in het ecosysteem van BlueCity en ontmoet Lisanne Peters, de meest Innovatieve Student van Nederland 2023

Tijdens een Expeditie BlueCity duik je in één middag in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs. Neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld, ontmoet een circulaire ondernemer en ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!

Lisanne Peters van Symbiomatter
Elke BlueCity Expeditie ontmoet je een andere circulaire BlueCity ondernemer en tijdens De Week van de Circulaire Economie zijn deze gekoppeld aan de vijf ingrediënten van de circulaire economie. Dinsdag staat in het teken van het thema Talent en dus ontmoet je de meest Innovatieve Student van Nederland 2023: Lisanne Peters.

Als bedenker en oprichter van de innovatieve start-up Symbiomatter spitst Lisanne zich toe op het produceren van materialen in harmonie met de natuur. Van het restwater dat overblijft bij de productie in een peulvruchtenfabriek, maakt ze een biologisch afbreekbaar en sponsachtig schuim – een zeer geschikt materiaal voor in verpakkingen, schoenzolen of meubelkussens. Ook schreef ze een boek met praktische tips over hoe je als bionier van start kunt gaan.

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 14:00 – 16:00
BlueCity
Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Prijs: 20 euro
20 plekken

Contact

Veerle Voesten
communicatie@bluecity.nl

Over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen