Hoe maak je afdankertjes in huis weer aantrekkelijk?

Psychologische hacks om te ontkopen

De Klik

We hebben enorm veel spullen in huis. Dat zijn meubels, decoratiemateriaal, keukengerei, apparaten, speelgoed, sportspullen, gereedschap, boeken, kleding en nog veel meer. Daarvan gooien we ook veel weg als afdankertjes, omdat het kapot is of omdat we er op uitgekeken zijn.

Deze workshop richt zich op het laatste. Hoe kun je spullen waar je op uitgekeken bent weer aantrekkelijk maken, zodat je het niet weggooit? Welke psychologische hacks kun je hiervoor inzetten? Hoe bedenk je weer nieuwe hacks? We delen wat ervaringen van het creatieve adviesteam van Ontkopen. Daarna gaan we brainstormen en elkaar inspireren om nieuwe creatieve methodes of verhalen te bedenken om extra waarde aan producten toe te voegen, zodat het weer aantrekkelijk wordt om die producten toch te houden en niet weg te doen.

Programma:
1. Voorbeelden van psychologische hacks waardoor potentiële afdankertjes weer aantrekkelijk worden
2. Tips om nieuwe hacks te ontwerpen
3. Brainstorm en bedenken nieuwe hacks. Afhankelijk van het aantal deelnemers ondersteunen we dit met een whiteboard van Miro.com

De workshop is voor bedrijven, overheid, onderwijs, onderzoekers en studenten.

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart 15:00 – 16:00
Extra info: Online, deelname code volgt na aanmelden. Stuur daarvoor een mailtje. Bepaal achteraf of en hoeveel je voor de sessie wilt betalen.

Contact

Martine Groeneweg
martine@ontkopen.nl
06 12 34 56 78

Meer weten over De Klik

De Klik heeft als onderneming meerdere circulaire concepten in de markt gezet. Daardoor hebben we veel praktische ervaring met het runnen van een circulaire start-up. Met die ervaring coachen we ook andere ondernemers.

Op het moment zijn we bezig om Ontkopen door te ontwikkelen en verder op te schalen. Ontkopen gaat over het langer met je spullen doen en dus minder afval produceren. We richten ons zowel op huisraad van consumenten als op bedrijven. Het is een concept dat gaat over het normaal en leuk maken van repareren wat kappot is, pimpen waar je op uitgekeken bent en minder nieuw kopen of in bedrijfstermen circulair, of gewoon minder inkopen.

Bekijk meer evenementen

De Klik