De Klik ⏤ Ontkopen

Maak je spullen weer als nieuw met deze psychologische hacks

De Klik

De Klik heeft als onderneming meerdere circulaire concepten in de markt gezet. Daardoor hebben we veel praktische ervaring met het runnen van een circulaire start-up. Met die ervaring coachen we ook andere ondernemers. Op het moment zijn we bezig om Ontkopen door te ontwikkelen en verder op te schalen.

Ontkopen gaat over het langer met je spullen doen en dus minder afval produceren. We richten ons zowel op huisraad van consumenten als op bedrijven. Het is een concept dat gaat over het normaal en leuk maken van repareren wat kappot is, pimpen waar je op uitgekeken bent en minder nieuw kopen of in bedrijfstermen circulair, of gewoon minder inkopen.

We leveren adviezen hoe je een product waar je op uitgekeken bent weer aantrekkelijk kunt maken. Dat kan een fysieke aanpassing zijn of een psychologische hack. Die adviezen leveren we als bundels aan bedrijven die circulair inkopen in de organisatie willen verankeren. Medewerkers nemen de gedragsverandering in de thuissituatie mee naar de werkvloer, waardoor daar een versnelling van het gewenste circulaire veranderproces wordt bereikt. Met dit concept staan we ook in de Gelderse Circulaire innovatie Top20. De Klik heeft als onderneming meerdere circulaire concepten in de markt gezet. Daardoor hebben we veel praktische ervaring met het runnen van een circulaire start-up. Met die ervaring coachen we ook andere ondernemers.

Op het moment zijn we bezig om Ontkopen door te ontwikkelen en verder op te schalen. Ontkopen gaat over het langer met je spullen doen en dus minder afval produceren. We richten ons zowel op huisraad van consumenten als op bedrijven. Het is een concept dat gaat over het normaal en leuk maken van repareren wat kappot is, pimpen waar je op uitgekeken bent en minder nieuw kopen of in bedrijfstermen circulair, of gewoon minder inkopen.

We leveren adviezen hoe je een product waar je op uitgekeken bent weer aantrekkelijk kunt maken. Dat kan een fysieke aanpassing zijn of een psychologische hack. Die adviezen leveren we als bundels aan bedrijven die circulair inkopen in de organisatie willen verankeren. Medewerkers nemen de gedragsverandering in de thuissituatie mee naar de werkvloer, waardoor daar een versnelling van het gewenste circulaire veranderproces wordt bereikt. Met dit concept staan we ook in de Gelderse Circulaire innovatie Top20.

Contact

Martine Groenewegen
martine@ontkopen.nl
06-22103183

LinkedIn

De Klik
Ontkopen de klik

Bekijk de evenementen / Bekijk het evenement