Remanufacturing als verdienmodel: hoe begin je vandaag?

Tijdens deze online sessie voor maakbedrijven delen wij hoe je remanufacturing concreet in de praktijk brengt.

Tijdens deze online sessie delen wij hoe je remanufacturing concreet in de praktijk brengt. We doen dit vanuit de “Remanufacturing Routekaart” waarin praktijkervaringen uit de (MKB) maakindustrie (o.a. Vanderlande, ATD, ASML, etc) zijn gebundeld naar een voorspelbare en gestructureerde aanpak.

Remanufacturing roept soms associaties op met eenvoudige tweedehands verkoop, waarbij oude producten simpelweg worden opgelapt en doorverkocht. Het tegendeel is waar! Het is een strategische koers die maakbedrijven helpt nieuwe circulaire verdienmodellen te ontwikkelen. Door het herstellen en verbeteren van bestaande producten, differentieer je aanbod en speel je tegelijkertijd in op de groeiende vraag naar duurzamere oplossingen.

Remanufacturing biedt niet alleen een antwoord op de groeiende vraag naar circulaire economie, maar opent de deur naar directe business kansen. Het biedt je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in het dagelijkse gebruik van je product en een nauwere band te ontwikkelen met je eindgebruikers en je verkooppartners (zoals dealers).

Wil je aan de slag met remanufacturing, maar weet je niet hoe? Of ben je gestart met remanufacturing en wil je de volgende stappen zetten naar een rendabel en onderscheidend verdienmodel? Meld je dan nu aan!

 

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 9.00-10.30 uur
Gratis webinar
Online: via deze link
Aanmelden via egbert@maaklos.nl

Contact

Egbert Rinsma
egbert@maaklos.nl
06-23235323
LinkedIn

Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over Regio Stedendriehoek

Regio Stedendriehoek is het groene gebied tussen de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen, in de provincies Gelderland en Overijssel. Als organisatie zet de regio zich in voor kennis en verbinding en zoekt hierbij altijd naar samenwerking met ondernemers en kennisinstellingen in de regio met als gezamenlijk doel het versterken van de brede welvaart van de regio. Dagelijks werken we aan onder andere slimme, groene verstedelijking, een vitaal landelijk gebied en een regionale economie van de toekomst, die in onze ogen circulair is.

 

Bekijk meer evenementen