Permacomputing Kennissessie

Leer alles over wat permacomputing is en hoe we onszelf een radicaal duurzame aanpak rondom digitale technologie kunnen aanmeten

Ben je klaar voor de volgende kennis sessie? Op dinsdag 12 maart, van 14:00 tot 15:00, zullen Fabian van Sluijs, Creative Director van Creative Coding Utrecht, en Rein van der Woerd, Artist in Residence bij CCU, je kennis laten maken met het concept permacomputing, bij CCU Studio in het Hof van Cartesius!

Wat is permacomputing?

Permacomputing is een beweging van makers en een ontwerpprincipe dat een radicaal duurzame aanpak rondom digitale technologie propageert. Het is daarmee een tegenhanger van monocultuur en advocaat van (bio)diversiteit. Tot permacomputing rekenen we een brede verzameling aan praktijken die een eco-vriendelijk alternatief bieden voor de vervuilende tech-industrie.

De principes richten zich op het stimuleren, ontwikkelen en verspreiden van:
1: Digitale technologie vanuit een duurzaamheidsprincipes
2: Software die simpel en efficiënt is en is aan te passen door de eindgebruiker
3: Bewustwording rondom impact van digitale technologieën op de wereld, omgeving & systemen
4: Gebruik van stabiele, bewezen systemen. en het benadrukken van transparantie en openheid

CCU werkt met de verschillende groepen die deze principes uitdragen. Zo ontplooit CCU activiteiten in de live coding, de demo scene, hardware hackers en natuurlijk de eigen educatieactiviteiten. Deze principes verspreiden we verder dan louter binnen de kring van tech-savvy makers. We dragen ze namelijk ook aan in Het Hof van Cartesius, onze de hub voor duurzaam ondernemerschap. Via het Hof landen deze basiswaarden en grondbeginselen dan ook direct in de praktijk. Dit zorgt ervoor dat beleidsmakers, studenten en belanghebbenden worden bereikt, en zij overtuigd worden om die naar ‘Het Hof toe te komen om inspiratie op te doen.

Is ook jóúw enthousiasme aangewakkerd om meer te leren over het onderwerp, showcases te bewonderen en door te vragen?

 

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart, 14:00 – 15:00
Hof van Cartesius
CCU Studio, Utrecht, Vlampijpstraat 84
Mel je gratis aan via het formulier

Contact

Creative Coding Utrecht
info@creativecodingutrecht.nl

Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over het Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius is de enige nieuw gebouwde ontmoetings- en werkplaats in Nederland die voor 90% is gebouwd met reststromen. Gerealiseerd voor en door duurzame en creatieve ondernemers om de circulaire economie te realiseren. Stap voor stap, samen met iedereen.

 

Bekijk meer evenementen