NOT-SO-EASY SYSTEMS CHANGE MEET-UP

Een poging tot het ontwarren van de complexe uitdagingen van deze tijd

archis

Ter gelegenheid van de officiële lancering van VOLUME 63: THE NOT-SO-EASY GUIDE TO CIRCULAR INTERIOR DESIGN nodigen Archis, Nieuwe Instituut, Circu-leren en Fiction Factory u van harte uit voor onze NOT-SO-EASY SYSTEMS CHANGE MEET-UP, gehouden bij Fiction Factory in Amsterdam Noord.

Tijdens de meet-up geven Jan Jongert van SUPERUSE en Prof Ruth Baumeister (Aarhus School of Architectuur) allebei een lezing. SUPERUSE is een toonaangevend ontwerpbureau dat circulair ontwerpen als hoeksteen van hun ontwerpstrategie heeft. De lezing van Jan Jongert zag gaan over de praktische uitdagingen die zij in circulair ontwerpen ervaren. Baumeister zal een bijdrage geven over het belang van schoonmaak en onderhoud in de cultuur.

OVER VOLUME 63 THE NOT-SO-EASY GUIDE TO CIRCULAR INTERIOR DESIGN
De guide is samengesteld door Marieke van den Heuvel. Als ruimtelijk ontwerper en cultureel antropoloog heeft Van den Heuvel uitgebreid veldwerk verricht voor de gids, waarin ze een aantal circulaire ontwerpprojecten nauwlettend in kaart heeft gebracht, met name op het gebied van interieurontwerp.

Binnen duurzaamheid en circulair ontwerp verspreidt informatie zich op dit moment in inhoud die ofwel te dun, bevooroordeeld en/of glanzend is om serieus te nemen, ofwel ontvouwt het zich tot zeer ingewikkelde technocratische impactbeoordelingen, waardoor het grotendeels ontoegankelijk wordt. Deze gids probeert deze kloof te overbruggen door zowel voor de beginner als de expert te zijn. Het helpt lezers en ontwerpers bij het ontwarren van delen van het complexe web van onderling verbonden uitdagingen die ons momenteel ervan weerhouden om daadwerkelijk te voldoen aan de ambities die we graag ‘leuk vinden’, maar grotendeels nog altijd niet ‘doen’.

 

Praktische informatie

Woensdag 13 maart, 18:00 – 20:00 uur
Fiction Factory, Back-Upstraat 1, Amsterdam
Extra info: max. 100 personen

Contact

Stephan Petermann
sp@archis.org
0624732099

archis
Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over de Archis

Since 2023 Volume is a collaboration between Archis and Nieuwe Instituut.
Archis has a long running experience in publishing the various incarnations of Volume magazine. In which various editorial concepts and publishing formats have been realized over the years. For 75 years, Archis magazine and its predecessors have been investigating the realities of architecture.

Bekijk meer evenementen