Het Nieuwe Nassen serveert: Grote Verspillingsvrije Diner in Bar Stroom

Dat je met gered voedsel een lekker en voedzaam diner kan maken, laten Rotterdamse chefs Perry de Man (ambassadeur Het Nieuwe Nassen) en Lennart Burggraaf (Stadion Feyenoord) proeven tijdens Het Nieuwe Nassen Grote Verspillingsvrije Diner!

Wist je dat we wereldwijd 1/3 van het geproduceerde eten niet opeten? En dat dat in Nederland 1/4 is? In Nederland wordt jaarlijks ongeveer 2 miljard kilo voedsel verspild. Ofwel een file van Utrecht naar Barcelona met bumper aan bumper rijdende vrachtwagens gevuld met voedsel. Dat is bizar toch? Als we dit goede eten verspillen, zijn de energie, uitstoot, water, grondstoffen en landgebruik dus ook allemaal voor niets geweest. Per kilo voedsel dat wordt weggegooid, gooi je niet alleen geld in de prullenbak, maar verspil je 7000 liter water en 4,5kg CO2. Dus door elk sneetje brood of overrijp stuk fruit goed te benutten, maak je direct impact.

Dat je met gered voedsel een lekker en voedzaam diner kan maken, laten Rotterdamse chefs Perry de Man, ambassadeur van Het Nieuwe Nassen en Lennart Burggraaf, Green Chef van Stadion Feyenoord proeven tijdens Het Nieuwe Nassen Grote Verspillingsvrije Diner.

Viergangen en praten met volle mond mag
Perry en Lennart redden in een viergangen diner zoveel mogelijk voedsel van de prullenbak. Wat de chefs precies gaan serveren, dat weten ze dus nog niet. Wat ze in ieder geval niet serveren, is vlees en vis. We kunnen wel alvast verklappen dat er brood en veel geredde groenten op verschillende manieren bereid op je bord komen. Brood en deegwaren worden namelijk het meest weggegooid. Ook groente, fruit, aardappelen en zuivel belanden helaas vaak in de kliko. En tot slot laten Per en Lennart je kennismaken met een bijzondere lokale krachtpatser: de gele erwt.

Aan tafel!
Het Nieuwe Nassen Grote Verspillingsvrije Diner is in de Week van de Circulaire Economie op twee locaties in Rotterdam. Let op: met speciale dieetwensen, voedselallergieën kunnen wij geen rekening houden. We koken met wat we kunnen redden.

Over Het Nieuwe Nassen
Het Nieuwe Nassen is een programma van BlueCity en uitgegroeid tot een lokale beweging van Rotterdamse restaurants, voedsel ondernemers, natuurinclusieve boeren en brancheorganisaties die samen de voedseltransitie op de kaart zetten. Voedselverspilling tegengaan is een van de thema’s van Het Nieuwe Nassen. Sinds oktober 2023 zijn in de tweede ‘Verspillingsvrije Challenge’ in Rotterdam Spido, Heilige Boontjes, Euromast, Stadion Feyenoord, Mainport Hotel, Het Maashotel en Marriott Hotel aan de slag om voedselverspilling te verminderen in hun horecazaak.

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 18:00 – 20:30 uur
BlueCity (Bar Stroom)
Maasboulevard 102, 3063 GG Rotterdam
Prijs: 39,95 euro p.p
Er is plaats voor 70 gasten

Contact

Veerle Voesten
communicatie@bluecity.nl
06 13 22 46 66

Over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen