Het Nieuwe Nassen serveert: Food for Thought

Presentatie resultaten Europese project SCALE 12.3NL tegen voedselverspilling

In de horeca in Nederland wordt 55.000 ton voedsel verspild. Dat is zonde! Reden voor Het Nieuwe Nassen om dit aan te pakken samen met projectpartners Gemeente Rotterdam, Obisk, Greendish en 16 horeca-ondernemers in Rotterdam.

Met Het Nieuwe Nassen zet BlueCity duurzaam en circulair ondernemen op de kaart bij horeca- en foodretail-ondernemers in Rotterdam. Van meer plantaardige gerechten, lokaal & natuurinclusief inkopen en koken met de seizoenen tot het verminderen van voedselverspilling om kosten te besparen.

In 2023 en 2024 zijn maar liefst 16 horeca-ondernemers in Rotterdam, van restaurants tot grote venues als Stadion Feyenoord, met Het Nieuwe Nassen aan de slag gegaan om voedselverspilling in hun zaak te verminderen. Een uniek project in de stad van niet lullen maar poetsen. De deelnemers krijgen antwoorden op vragen als: hoeveel en welk voedsel wordt in mijn horecazaak verspild? Alle deelnemers beginnen met een nulmeting, vervolgens formuleren ze onder begeleiding van een foodwaste coach van Orbisk doelen om te gaan reduceren en besparen. Dit alles met behulp van de slimme voedselmonitor ‘Orbi’, die al het weggegooide voedsel fotografeert, weegt en registreert. Het levert deelnemers niet alleen inzicht in het voedsel dat in de prullenbak verdwijnt, maar ook de milieu-impact wordt in kaart gebracht.

Meten is weten.
Waardevolle data zijn er in Rotterdam opgehaald. Data die inzichten geven over wat er wordt verspild en praktische handvatten opleveren om voedselverspilling te verminderen. In het kader van het Europese project SCALE 12.3NL presenteren Stichting Samen Tegen Voedselverspilling in samenwerking met Wageningen University & Research de data en resultaten in Rotterdam. Deze data worden vertaald naar nieuwe benchmarks voor de horeca. Cijfers die voor Nederlandse horecaondernemers inzichtelijk gaan maken hoe ze ervoor staan en waar de kansen liggen om voedselverspilling aan te pakken.

Praktische informatie

Donderdag 14 maart, 16:00 – 17:30
BlueCity (Bar Stroom)
Maasboulevard 102, 3063 GG Rotterdam
Gratis bijwonen, wel even aanmelden

Contact

Veerle Voesten
communicatie@bluecity.nl
06 13 22 46 66

Over BlueCity

Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.

LinkedIn
Instagram

Bekijk meer evenementen