Circulaire havenrondvaart Amsterdamse haven

Een havenrondvaart door de Amsterdamse haven: Leer alles over circulair Amsterdam.

De Amsterdamse haven speelt een belangrijke rol in de circulaire economie. Om meer over die rol te vertellen en te laten zien welke circulaire activiteiten zich in de haven ontplooien, organiseert Port of Amsterdam op 12 maart een circulaire havenrondvaart.In de haven worden op grote schaal diverse soorten afval, zoals plastic, rubber, glas, metalen en hout ingezameld, gescheiden en gerecycled. Deze stromen willen we een zo hoogwaardig mogelijk nieuw leven geven. We creëren daarom kansen door circulaire initiatieven te stimuleren en bedrijven, ladingen en reststromen aan elkaar te koppelen. Zo starten we circulaire ketens met waarde voor de haven en stad.

 

Praktische informatie

Dinsdag 12 maart om 14:30 – 17:30
De boot vertrekt om 15:00
Loactie: Steiger bij Moezelhavenweg 9, in het Westelijk havengebied (10 minuten fietsen vanaf station Sloterdijk)

De rondvaart is onder begeleiding van Anna-Marise Rocha en James Hallworth, beiden Commercieel Manager Circulaire Economie bij Port of Amsterdam.

Contact

Port of Amsterdam
Carlijn van Essen
carlijn.van.essen@portofamsterdam.com
06 29 02 42 74

Meer weten over Port of Amsterdam

Grensverleggend waarde creëren, dat is onze missie. We streven daarom continu naar een goede milieukwaliteit en ruimtelijke kwaliteit. En we hebben voortdurend aandacht voor onze omgeving en de maatschappelijke aspecten binnen en buiten het bedrijf.

We zorgen ervoor dat onze inspanningen en doelstellingen in lijn zijn met het Nederlandse Energieakkoord voor duurzame groei (2013) en het Grondstoffenakkoord. En met internationale MVO-richtlijnen zoals de OESO-richtlijnen en de Sustainable Development Goals (SDG’s). Zo kunnen we onze waardecreatie in een bredere context laten zien.

 

Bekijk meer evenementen