Building for Change

Circulair bouwen en een gezonde businesscase?

De Groene Afslag, pleisterplaats voor de wereld van morgen, organiseert in samenwerking met De School for Change en BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling een inspirerende en leerzame dag voor projectontwikkelaars, locatie eigenaren, vastgoedondernemers, gemeenten en provincies met als centrale vraag hoe circulair bouwen is te combineren met een gezonde businesscase.

Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend 🙂 We willen namelijk wel graag dat je echt komt en van je leren hoe je het vond. We hebben een vol programma voor jullie georganiseerd en je mag zelf kiezen waar je bij bent. Laat het ons alsjeblieft wel even weten voor welke delen van de dag je je in wil schrijven. Dat kan via de link naar onze site onderaan deze pagina.


Programma

10:30: Rondleiding naar de nieuwe circulaire groene afslag.
Op steenworp afstand van De huidige Groene Afslag wordt midden in een nieuwe duurzaam ontwikkelde woonwijk een oud defensie-pand geheel circulair her ontwikkeld. Wij nemen je mee en laten zien hoe.

Ruimte voor Lunch in het restaurant van De Groene Afslag. Vergeet niet te reserveren als je bij De Groene Afslag wil lunchen!

13:30: Welkom door Wouter Bakker directeur School for Change

13:45 – 14:30: Kick-off met prikkelende stelling door Oscar Vos van architecten bureau Krft (moderator).
Centrale vraag is dit uur is: Hoe kunnen we van korte termijn naar lange termijn en van lineair naar circulair gaan en tegelijkertijd een gezonde businesscase bouwen?

14:30 – 15:30 Noor Huitema neemt ons mee naar de kern van de problematiek als het gaat over de vastgelopen business case. Welke richting moet de bouwketen op bewegen om de potentiële waarde van een gebouw als materialenbank te verzilveren? Wat gebeurt er als je niet beweegt? Is er een kans dat we uit deze schijnbare impasse kunnen komen?

15.30 – 16.30: Paneldiscussie o.l.v. Oscar Vos – Wat houdt ons tegen?
• Patrick Joosen – BPD directeur regio zuid-west
• Noor Huitema – copper8
• Prof. dr. ir. Anke van Hal – Hoogleraar Duurzaam Bouwen aan Nyenrode Business Universiteit.
• Dick van Ginkel – technisch innovatie manager TBI .

16.35u: Borrel met ruimte om informeel na te praten en uit te wisselen.

Praktische informatie

Maandag 11 maart, 10:30 – 17:00
De Groene Afslag
Amersfoortsestraatweg 117, 1251 AV Laren
Gratis entree (wel even aanmelden graag)
Parkeren P1 of P2

Contact

Aretta Kreikamp
aretta@schoolforchange.nl
06 43 27 25 99

Over De Groene Afslag

De Groene Afslag een multifunctionele ontmoetingsplek in de regio Gooi- en Vechtstreek, waar enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat.

 

Bekijk meer evenementen