Bouw mee aan circulaire bouw en infrastructuur

Laat je inspireren en denk mee aan onze grootste circulaire uitdagingen!

Strukton

Op 11 maart organiseert Strukton een bijeenkomst over circulair werken binnen de infrastructuur en bouw. Samen met jou gaan we aan de slag met innovatieve en circulaire oplossingen voor een duurzamere toekomst. Iedereen is welkom!

Je bent welkom om 08:45 op het hoofdkantoor van Strukton (Utrecht). We trappen de dag af met een kijkje in de circulaire projecten van Strukton en GBN. Je krijgt vier voorbeelden te zien van onze circulaire innovaties, en de uitdagingen die we daarbij tegenkomen. Daarna is het aan jou! Per initiatief gaan we in groepjes aan de slag met een specifieke case. We voeren een open gesprek over de mogelijkheden en uitdagingen van elk initiatief om zo met elkaar een stap verder te komen. Tot slot delen we alle bevindingen met elkaar en er is natuurlijk nog tijd om te netwerken tijdens de lunch.

  • Tijdens dit evenement kom je meer te weten over de initiatieven waar Strukton en GBN bij betrokken zijn, waaronder:
    Circulair Beton: Zo’n 500 kilometer betonnen bovenleidingportalen in Nederland zijn aan vervanging toe. Ontdek hoe oude betonnen elementen worden gerecycled en opnieuw worden ingezet in de spoorinfrastructuur dankzij een nauwe samenwerking tussen Strukton Rail, Strukton Prefab Beton, GBN en ProRail. Zo geven we samen invulling aan het Betonakkoord.
  • Strukton Rail Short Line: Leer meer over de duurzame keuzes en circulaire praktijken die Strukton Rail toepast in het beheer van zo’n 600 km industrieel spoor en spooraansluitingen. Spoorstaven, dwarsliggers, ballast of andere onderdelen uit het hoofdspoor krijgen een tweede leven. Help mee om circulariteit bij Short Line naar een hoger plan te tillen!
  • Closing the Loop: Ontdek hoe het consortium Closing the Loop bestaande kunstwerken een tweede leven geeft met een innovatief concept dat minstens 80% hoogwaardig hergebruik mogelijk maakt, en wat dit betekent voor de toekomst van circulaire infrastructuur.
  • Circulaire Grondstoffen Corridor: Op initiatief van Gemeente Utrecht en GBN is de Circulaire Grondstoffen Corridor recent gestart, een samenwerking tussen publieke en private partners die zich richt op het hergebruiken van materialen in de stad en regio Utrecht. De Circulaire Grondstoffen Corridor verbindt verschillende onderwerpen die in het proces van herbestemming altijd van toepassing zijn. Door samen te werken met de keten (inmiddels zijn al 30 partijen betrokken) zorgen we voor meer uitwisseling en dus meer herbestemming van circulaire materialen.

Samen aan de slag met duurzame en circulaire infrastructuur en bouw! Doe je mee?

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?

Partijen die aan de slag zijn (of willen) met het hoogwaardig en regionaal hergebruik van producten en materialen in de praktijk. Denk aan Provincies, Rijkswaterstaat, ProRail, overige opdrachtgevers en overheden, bouwaannemers en sloopaannemers. Mocht je nog partijen in je netwerk hebben voor wie dit interessant kan zijn; stuur de uitnodiging vooral door!

Praktische informatie

Maandag 11 maart 2024, 08.45 uur
Tijd: 08:45-12:30 (incl. lunch)
Locatie: Hoofdkantoor Strukton, Westkanaaldijk 2, Utrecht
Extra info: Je kunt je nu al aanmelden. Iedereen is van harte welkom en kan zich via dezelfde weg registreren. Toegang tot het event is kosteloos. Er kunnen zich maximaal 100 mensen opgeven.
Vervoer: We raden je aan met het OV te komen. In de ochtend rijdt er een pendelbusje van 07:00 – 09:30 uur tussen Strukton en het station Maarssen. Voor de terugweg rijdt dit pendelbusje tussen 12:00 – 12:45 uur. Indien je met de auto komt, kun je gebruik maken van het grote parkeerterrein naast de Albert Heijn parkeergarage in de bocht Niels Bohrweg en de Kanaaldijk.

Contact

Florine Schils
florine.schils@strukton.com
+31 6 21 29 87 86

Strukton
Strukton

Meer weten over Strukton

De impact van onze sector op de leefomgeving is fors, zowel wat betreft grondstoffengebruik en afval, als uitstoot en biodiversiteit. Dat geeft enorme kansen voor verduurzaming. Dus zoeken wij de samenwerking met onze ketenpartners om de toekomstbestendige wereld van morgen te maken. Alle mensen en bedrijven die werken met, of onder de vlag van, Strukton dragen bij aan een sector die instaat voor veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van spoor- en weginfrastructuur.

 

Bekijk meer evenementen