Bloeien en Groeien | biodiversiteit in het basis onderwijs

Het programma is bedoeld om ons sterker bewust te worden van onze omgeving en hoe we daar voor kunnen zorgen, met als thema is wonen in de natuur.

Voor het ochtendprogramma zullen wij leerlingen en docenten uitnodigen van het basisonderwijs. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met biodiversiteit. Zo willen we ze inspireren om zowel thuis als op school hier meer mee bezig te zijn.

Daarnaast komt er een parallel programma voor docenten. Zij doen inspiratie en kennis op over het belang van de connectie met (materialen uit) de natuur en waarom het versterken van biodiversiteit zo uitermate urgent is. Ook zullen zij handvaten krijgen om hier in hun directe omgeving op school als professional en thuis als burgers vorm kunnen geven.

Overkoepelend zal er vanuit bijvoorbeeld PABO studenten gekeken worden naar hoe zij deze lesstof kunnen verwerken in een programma voor de leerlingen. En ook zal er gekeken worden naar hoe je zowel de leerlingen als de docenten kan inspireren.

Praktische informatie

Woensdag 13 maart 09:00-12:00
Biosintrum, Ecomunitypark 5, 8431 AJ Oosterwolde

Het evenement is kosteloos, aanmelden is wel noodzakelijk.
Aanmelden, mail naar: jvoskamp@biosintrum.nl
Het is niet verplicht om het gehele programma te volgen.

Contact

Joyce Voskamp
info@biosintrum.nl
05 16 – 21 10 50

Logo Week van de Circulaire Economie
Logo Week van de Circulaire Economie

Meer weten over Biosintrum

Het Biosintrum is het kloppend hart van de biobased economy, gelegen op het inspirerende ecologische werklandschap centraal in het noorden van het land. Deze Friese Hub verbindt bedrijven, scholen en overheden die samen willen werken aan een duurzame toekomst.

 

Bekijk meer evenementen