Bedrijfsbezoek bij Van Gelder

Uniek kijkje in de duurzame keuken van familiebedrijf Van Gelder, groente en fruit

Onder leiding van directeur-grootaandeelhouder Gerrit van Gelder krijg je een exclusief kijkje in het grootschalige, technologisch geavanceerde distributiecentrum voor aardappelen, groente en fruit.

Gerrit van Gelder zal toelichten hoe hij circulaire processen vorm geeft, onder meer bij het waterverbruik en het voorkomen van voedselverspilling. Ook zal hij ingaan op de duurzame eigenschappen van het gebouw, dat in 2020 is neergezet. Met name de isolatie die ervoor zorgt dat de hoge luchtvochtigheid intern op peil blijft, is uniek in de wereld.

Na afloop van de rondleiding gaan Gerrit van Gelder en gedeputeerde Mariëtte van Leeuwen van de provincie Zuid-Holland met elkaar in gesprek over hun duurzame ambities, onder leiding van Annemarie van Oorschot, programmamanager van de Groene Groeiers. In de portefeuille van de gedeputeerde zitten onder meer de thema’s gezondheid en welzijn, programma Landelijk Gebied en Europese zaken.

Filip Visser, manager Nationale Duurzame Bedrijvenroute en Marck Hagen, voorzitter VNO-NCW West, vertellen kort wat hun organisaties voor ondernemers betekenen.

Het programma is interactief, waarbij je van harte wordt uitgenodigd jouw plannen en activiteiten op het gebied van duurzaam ondernemerschap in te brengen. Er is een lunch, aangeboden door de provincie Zuid-Holland. Er is plaats voor maximaal 50 personen.

Programma
10.00 uur Inloop
10.30 uur Rondleiding
11.30 uur Plenair programma met lunch
13.00 uur Einde bijeenkomst

Het bedrijfsbezoek is georganiseerd door het netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW en MKB Nederland, de provincie Zuid-Holland, het ervaringsplatform De Nationale Duurzame Bedrijvenroute en VNO-NCW West, speciaal voor ondernemers met duurzame ambities.

Praktische informatie

Woensdag 13 maart, 10.00-13.00 uur
Van Gelder Ridderkerk, Krommeweg 10 in Ridderkerk

Prijs: gratis
Maximaal 50 deelnemers, parkeren kan kosteloos op bedrijventerrein, makkelijke schoenen en kleding aantrekken

Contact

Annemarie van Oorschot
groenegroeiers@vnoncw-mkb.nl
0703490135

Logo Week van de Circulaire Economie
Logo Week van de Circulaire Economie

Bekijk meer evenementen