Een uniek kijkje achter de schermen op Pampus

Op excursie naar het eiland

Eind maart gaat Pampus weer open voor het publiek voor een nieuw fossielvrij seizoen en met deze speciale kijk achter de schermen geven we een kleine groep een exclusieve sneak preview hoe Pampus deze unieke transitie aan het maken is.

EILAND VOL NIEUWE ENERGIE 

Forteiland Pampus bereidt zich nu voor om het nieuwe museale seizoen volledig op fossielvrije energie te kunnen opereren. Daar zijn we trots op! Pampus vertelt en verbindt bijzondere verhalen, over verleden en de toekomst. Over soldaten, over de Stelling van Amsterdam, over Unesco Werelderfgoed over moestuinen en fossielvrije energie, over autonomie en duurzaamheid. Het kan niet groener en lokaler, allemaal dankzij een nieuwe, energiepositieve Bergloods, een innovatieve waterzuiveringsinstallatie, de uitbreiding van de moestuinen en een uniek energiesysteem dat enkel en alleen energie opwekt met behulp van zon, wind en biovergisting. Pampus kan deze groene energie bovendien langdurig opslaan dankzij innovatieve technieken zoals solarfreezing en groene waterstof. De combinatie van technieken is uniek in de wereld!

Praktische informatie

Bezoekers worden ontvangen om 9:45 op de Herengracht t/o nummer 33 in Muiden. Om 10:00 vertrekt de veerboot naar Pampus. Na de ontvangst met koffie en thee is er een speciale speciale rondleiding ‘achter de schermen’ langs de verschillende duurzame innovaties op het eiland. Na de rondleiding om 12:30 is er een kleine snack en om 13:00 vertrekt de veerboot weer terug naar Muiden.

  • Datum: Vrijdag 15 maart
  • Op Forteiland Pampus van 9:45 – 13:30 inclusief overtocht, rondleiding, ontvangst en snack
  • Bijdrage: € 10,00
  • Tickets verkrijgbaar via ticketshop: pampus.nl/tickets
  • Er is plek voor 30 deelnemers
  • Vertrek veerboot: Herengracht t/o nummer 33, Muiden
  • De rondleiding vindt vooral buiten plaats dus kleed je warm.
  • Parkeren kan in de buurt en is gratis, zie bereikbaarheid

Contact

Martijn Steinebach
martijn@pampus.nl
0294 262326

Bekijk meer evenementen