Chemelot Circular Hub

Groeiversneller naar een klimaatneutrale circulaire chemie en samenleving de ambitie koploper in Europa te zijn #leadingcircularity

Chemelot Header

Chemelot Circular Hub heeft het chemisch innovatie- en industriecluster Chemelot in Geleen als thuisbasis.

De wereld zoekt naar een manier van samenleven waarin we in balans zijn met onze aarde en een duurzame toekomst borgen voor komende generaties. Niets doen is geen optie, 2030 is morgen en 2050 is al overmorgen. Limburg stelt zich kandidaat om de eerste Circular Hub van Europa te worden Met Chemelot Circular Hub pakken wij door in de maatschappelijke- en economische opgaven waar we voor staan. Een groeiversneller naar een circulaire samenleving. Tijd voor Leading Circularity.

Een brede alliantie van partijen rondom het chemie- en materialen cluster
Chemelot ontwikkelt nu een wereld die geen verspilling kent en waarin gebruikte producten en materialen worden verwerkt tot nieuwe grondstoffen voor nieuwe producten. Schoon, veilig, duurzaam en concurrerend. Hoe komen we sterker uit de Coronacrisis en hoe kunnen we tegelijk vergaand verduurzamen, iedereen mee laten doen en gezonder maken en houden? Ook in de regio leeft het besef van grote urgentie om gezamenlijk vooruit te kijken en de schouders te zetten onder de economische versterking.

Chemie is de oplossing. Het Circulaire Economie Actie Plan is de aanpak die ook andere chemische ecosystemen in Nederland en Europa zal inspireren en ondersteunen. Dat is onze gezamenlijke ambitie!

Wil je meer informatie?

Björn Koopmans
bijeenkomsten@lwv.nl
0032 49 74 43 23 7

Bekijk het evenement