Finalisten Circular Awards 2024 zijn bekend

Vakjury's bestaande uit gerenommeerde experts hebben de kanshebbers gekozen. Dit deden ze op basis van criteria als circulariteit in de strategie, gemaakte impact, samenwerkingen met anderen in de keten en het businessmodel.

Dit jaar zijn er vier categorieën waarin prijzen worden uitgereikt. Business, Public, Circular Chain en Circular Heroes. Bij deze laatste categorie wordt één persoon in het zonnetje gezet die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de circulaire transitie in Nederland. 

Finalisten

Uit een lange lijst met aanmeldingen heeft de jury de finalisten geselecteerd.

Nationale Conferentie Circulaire Economie 2024

De Circulair Awards worden op de Nationale Conferentie Circulaire Economie uitgereikt op donderdag 14 maart in De Vasim in Nijmegen. Dit jaar zullen onder andere staatssecretaris Vivianne Heijnen en Medy van der Laan, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken, spreken tijdens de conferentie. Niemand minder dan Hare Majesteit Koningin Máxima zal ook een toespraak houden.

“Het is mooi om te zien dat we dit jaar weer een groeiend aantal aanmeldingen binnen hebben gekregen”, aldus Karen Maas, wetenschappelijk directeur Impact Centre Erasmus en jurylid van de Circular Awards. “Opvallend was dat de inzendingen van dit jaar allemaal van hoge kwaliteit waren. Van Product as a Service modellen tot herstel en levensduurverlenging. Dit jaar heeft de jury nadrukkelijk gekeken naar de (potentiële) impact van de initiatieven op de sector, de keten en inclusiviteit. De nominaties voor de Circular Award 2024 in de categorie Business zijn koplopers met veel potentie om de circulaire economie verder te versterken.”

Verder lezen