Opening bokashihoop

Opening bokashi hoop

Rotterdam Circular Bokashi

Op woensdag 13 maart om 08.30 uur opent de gemeente haar ‘bokashihoop’. We vieren niet alleen dat we weer zo’n mooie opbrengst hebben. Nog belangrijker zijn de resultaten, want die liegen er niet om.

Al vier jaar op rij houden we de perkjes waar we bokashi gebruiken nauwlettend in de gaten. De voordelen van bokashi zijn duidelijk zichtbaar. Met het blote oog zie je dat daar geen planten meer uitvallen, dat ze beter groeien en meer bloesem geven. Allemaal erg goed voor de biodiversiteit. Ook hoeven we die plekken minder vaak water te geven én er is minder onkruid. Wat betekent dat daar ook minder onderhoud nodig is. We namen ook monsters uit de bodem en vergeleken die met monsters zonder bokashi. Wat blijkt: de structuur is positief veranderd door het bodemleven. Geweldig want voor een stad die bestand moet zijn tegen hitte, droogte en wateroverlast, is een gezonde en vitale bodem een randvoorwaarde.

Tijdens de opening vertellen we uitgebreid over de ervaringen van afgelopen periode. En aan het einde mag je een bakje meenemen voor thuis.

Praktische informatie

Woensdag 13 maart om 08.30 uur
Terrein van de Circulaire Materialenbank op de hoek van de Bovendijk/Teugeweg in Rotterdam.
Extra info: De locatie is makkelijk te bereiken met het OV. Vanaf metrohalte Meijersplein is het 8 minuten lopen. Let op: het is een buitenlocatie dus denk bij nat weer aan een goede jas of paraplu.

Contact

Rotterdam Circulair
info@rotterdamcirculair.nl

Rotterdam Circular Bokashi
Logo Rotterdam Circulair

Meer weten over Rotterdam Circulair

Rotterdam is een grote en groeiende stad. Met veel industrie, ondernemers en bewoners. We maken en kopen veel spullen en gooien ook heel veel weg. Dat is niet duurzaam én niet houdbaar voor zowel de planeet als de economie. En in 2050 wil Rotterdam helemaal circulair zijn. De komende jaren werkt de gemeente daarom actief samen met partners (zoals BlueCity, festivalorganisatoren, waterschappen, andere overheden enzovoorts) én bewoners aan projecten die ervoor zorgen dat de stad groener, duurzamer, schoner en economisch sterker wordt.

Bekijk meer evenementen