Expeditie BlueCity – lunchspecial met Gabanna Foodworks
Ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!

Duik tijdens de Week van de Circulaire Economie in het ecosysteem van BlueCity, bezoek de circulaire pastafabriek van Gabanna Foodworks en sluit af met een heerlijk bord plantaardige pasta puttanesca. Let op: deze expeditie is speciaal bedoeld voor startende (circulaire) ondernemers!
Zero-waste leven, ontwikkelen van future proof materiaal zoals tegels van eendenkroos, muurtjes van zeewier en bier van regenwater. Aan de oever van de Nieuwe Maas, aan de Maasboulevard, in dat gebouw dat we vaak nog steeds gewoon Tropicana noemen, daar staat de blauwe stad. Knappe koppen, pioniers en uitvinders werken samen met de natuur en aan het Rotterdam van morgen.
Tijdens een Expeditie BlueCity duik je in één ochtend in de wereld van BlueCity en krijg je een rondleiding door het voormalig subtropisch zwemparadijs. Neem een kijkje in het BlueCity Lab, het eerste circulair verbouwde biolab ter wereld, ontmoet een circulaire ondernemer en ruik, proef en zie hoe de circulaire economie handen en voeten krijgt in BlueCity!
Elke BlueCity Expeditie staat een bezoek aan een andere circulaire BlueCity ondernemer op de planning en tijdens deze lunchspecial in De Week van de Circulaire Economie is dat Sean Patrick van Gabanna Foodworks.
Sean heeft de afgelopen jaren een mooi pad binnen BlueCity afgelegd: ooit kwam hij binnen tijdens een Circular Challenge en groeide vanuit het ventureprogramma van Fresh Ventures door naar een eigen productieruimte in de BlueCity FoodHub. Daar experimenteert de circulaire ondernemer met verschillende lokale oergranen zoals quintus tarwe en oberkulmerspelt om multi granen pasta te maken. Daarmee biedt Sean lokale boeren meer toepassingen voor natuurinclusieve gewassen, die de bodem verrijken in plaats van uitputten.
Na zijn deelname aan BlueCity’s programma Circular Ideation Lab (dat dit jaar een vervolg krijgt in de Start Up Studio) is Sean sinds de zomer ook aan de slag met het produceren van pasta van broodoverschotten. De ondernemer ontwikkelde in het BlueCity Lab een proces om overtollig brood van lokale bakkerijen om te zetten in een voedingsrijk ingrediënt door middel van fermentatie. Het moge duidelijk zijn: Sean heeft genoeg te vertellen over circulair ondernemerschap en het starten van nieuwe projecten.
Na een inspirerend bezoek aan Seans pastafabriek in de FoodHub, is het uiteraard tijd om te proeven! We eindigen de rondleiding met een plantaardige pasta puttanesca, gemaakt door onze in-house chef Lies Geukens en geserveerd in de oude directiekamer van het voormalige Tropicana (met misschien wel het mooiste uitzicht van heel BlueCity).
Programma
10.30 – 11.45 Rondleiding door BlueCity
11.45 – 12.15 Bezoek aan Gabanna Foodworks
12.15 – 13.00 Lunch plantaardige pasta puttanesca
Aansluitend start om 13.00 uur het evenement Food for Thought – Het Nieuwe Nassen in BlueCity. Bemachtig een gratis plekje en buik uit met nog meer stof tot nadenken!
LET OP: de voertaal tijdens de Expeditie BlueCity is Engels.
Praktische informatie
Datum & Locatie: Donderdag 20 maart 10:30 – 13:00 uur
Adres: BlueCity, Maasboulevard 100, 3061NS Rotterdam
Aanmelden kan via Eventbrite.
Heb je nog vragen?
Marlon Velvis
m.velvis@bluecity.nl
Of kijk op de website van BlueCity voor meer informatie.
Over BlueCity
Bij BlueCity geloven we dat ondernemerschap een sleutelrol speelt in het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Deze transitie vraagt om ondernemers die innovatieve oplossingen bedenken en vraagt om lef en creativiteit, maar ook om ruimte om te experimenteren en (van elkaar) te leren.
