THEMA = SYSTEEMVERANDERING

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie vindt de Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit keer volledig online.

Op de eerste dag van de Week van de Circulaire Economie, op maandag 1 februari 2021, vindt de derde Nationale Conferentie Circulaire Economie plaats, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Dit keer volledig online.


Het thema is dit jaar ‘systeemverandering’

De transitie naar een circulaire economie is op weg naar een belangrijk moment, het zogeheten kantelpunt. Van kleine of losstaande activiteiten, naar echte systeemverandering.  

Steeds meer organisaties zien in dat een ‘take-make-waste’-economie een doodlopende weg is. We verspillen nog heel veel waardevolle grondstoffen terwijl de voorraad niet onuitputtelijk is. En steeds meer wordt duidelijk dat we de klimaatopgave niet halen als we niet anders omgaan met onze grondstoffen. Om tot een doorbraak te komen moeten we nu doorpakken om te zorgen dat de circulaire economie, dé economie gaat worden. 

Inschrijving is van start

De inschrijving voor de Nationale Conferentie Circulaire Economie is nú geopend. Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.