SESSIES GEMIST? KIJK ZE HIER TERUG!

Kijk hier sessies van de Week van de Circulaire Economie terug

Met maar liefst 268 evenementen, online en op locatie, hopen we dat je geïnspireerd bent geraakt over jouw rol in de circulaire economie. Volgend jaar gaan we uiteraard door, maar je hoeft tot die tijd zeker niet om nieuwe inspiratie verlegen te zitten. Hieronder vind je een aantal sessies, om terug te kijken wanneer het jou uitkomt.

CIRCL: Leven met het water

Het principe van met de natuur mee leven en van de natuur leren kan ons veel brengen in de circulaire economie. Marcelien Bos de Koning (olympisch wedstrijd zeilster) vertelt in deze workshop bij CIRCL welke lessen we kunnen halen uit het water. Bij CIRCL kan je ook een groot gedeelte van hun andere programmering in de Week terugkijken, dus zeker een tip om daar even tussen te snuffelen!

Bekijk hier >>

Het Hof van Cartesius: Proeftuin voor circulair bouwen

Het Hof van Cartesius is een prachtige locatie in Utrecht waar circulair bouwen en meervoudige waardecreatie centraal staat. In deze docuserie gaan ondernemers en betrokkenen van het Hof in gesprek over hoe hun circulaire bouwterrein in elkaar zit en welke stappen er bij circulair bouwen komen kijken. In aflevering één zie je hoe je een circulaire fundering legt met 100% gerycled glas, in aflevering twee belichten ze de uitdagingen rondom het scouten van gebruikt bouwmateriaal.

Bekijk de docuserie hier >>

De Groene Afslag: Masterclass nieuwe economie

Als we het huidige economische systeem zelf bedacht hebben, kunnen we zelf ook een alternatief creëren, toch? In deze masterclass ga je samen met Kees Klomp (Lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam) op zoek naar alternatieven voor een economie die gericht is op eindeloze groei. Aan de hand van bekende theorieën zoals de Donut economy werkt hij toe naar praktische voorbeelden!

Bekijk de masterclass >>

The Substitute & The New Block: Verslaafd aan plaatmateriaal

Binnen interieur en (ver)bouw zijn we verslaafd aan plaatmateriaal. Deze verslaving zorgt jaarlijks in NL voor 1,5 miljoen ton afval. Duurzame alternatieven zijn er genoeg. Van bio-based tot recycled plaatmateriaal. Ook slimmer ontwerp draagt bij aan het verminderen van de afvalberg. Waarom worden deze dan nog niet op grote schaal toegepast? In deze talkshow gaat Marieke Kamphuis in gesprek met: Annemarie Rakhorst (voorzitter transitieagenda consumptiegoederen o.a meubels) , Dirk van Deursen (CBM & aanjager transitieagenda duurzaam plaatmateriaal) , Els Zijlstra (MaterialMatchmaker), Pim Dekkers (Occony & RRevive)

Bekijk hier de talkshow >>

De lancering van de eerste circulaire rolstoel

Medux als marktleider van zorghulpmiddelen in Nederland lanceerde tijdens de Week van de Circulaire Economie de eerste circulaire rolstoel van Europa. Dit deden ze in samenwerking met het Zweedse bedrijf Etac.

Bekijk de lancering hier >>

Voeg jouw evenement toe

We werken deze lijst regelmatig bij. Heb je zelf een video die is terug te kijken? Stuur dan een mail aan info@weekvandecirculaireeconomie.nl