ZERO WASTE ONDERNEMEN

Dit webinar is voor alle ondernemers die bewuster om willen gaan met de reductie  en verwerking van hun afval.

Zero Waste ondernemen 

Dit webinar is voor alle ondernemers die bewuster om willen gaan met de reductie  en verwerking van hun afval.

Elk jaar verbranden we in Nederland 2.75 megaton bedrijfsafval! Dat komt overeen met 76 miljoen volle vuilniscontainers, met afval dat bespaard of hergebruikt had kunnen worden. Seenons, Elisah Pals (Zero Waste Nederland) en Wouter Staal (YB) slaan de handen ineen en geven tijdens dit webinar inzichten en handvatten voor ondernemers om het eigen bedrijfsafval aan te pakken. Zet jij in 2022 de juiste stappen richting zero waste ondernemen? Wij helpen je graag op weg! 

Tijdens dit webinar kijken we samen naar hoe we bedrijfsafval kunnen verminderen en hoe we jou als ondernemer op weg kunnen helpen naar een zero waste bedrijfsvoering. Waar begin je als ondernemer? Hoe krijg je je werknemers mee? Of je klanten? 

Ook laten we je zien hoe jouw afval een tweede leven kan krijgen, als grondstof voor nieuwe producten of diensten. 

Over Elisah Pals
Elisah Pals is psychologe, Klimaat-Burgemeester van Breda en founder van Zero Waste Nederland. Zero Waste Nederland streeft naar een wereld zonder afval en informeert, inspireert en jaagt iedereen aan om mee te doen met de missie. Wat ooit begon als een facebookpagina is uitgegroeid tot een platform dat duizenden Nederlanders vertegenwoordigt in de groeiende zero waste beweging! 

Over Wouter Staal
Wouter Staal is oprichter en CEO van horecaketen YB by Yoghurt Barn. Na zijn MBA en verschillende corporate marketing posities bij Nike en Philips, gooide hij met zijn vrouw in 2012 het roer om; ondernemen met oog voor mens, dier en planeet. Tien jaar later is YB als eerste bedrijf in Nederland klimaat-positief en de eerste horeca-onderneming met B Corp certificering. Wouter wil met YB ‘The planet’s favourite healthy pleasure’ zijn en heeft als doel in 2025 category leader te zijn in plantaardig ontbijt, lunch en tussendoortje voor heel West-Europa. Zijn verhaal is puur, aanstekelijk, interactief en zet aan tot nadenken.

Over Seenons
Seenons is een tech bedrijf, opgericht in 2019 met de missie om mensen bij elkaar te brengen voor een afvalvrije wereld. Door middel van technologie en slimme logistiek koppelen wij iedereen in de afvalketen aan elkaar voor het redden van afval – waardevolle grondstoffen!

Met het Seenons platform en bijbehorende app is het voor bedrijven mogelijk om met één klik op de knop hun afval op te laten halen. De afvalstromen worden gerecycled tot nieuwe producten of duurzaam verwerkt.  Zo krijgt het afval een nieuw leven. Koffiedrab wordt bijvoorbeeld zeep, sinaasappel schillen worden likeur. Is er geen ‘match’? Dan zorgt ons platform voor de meest efficiënte en duurzame route om je afval te vervoeren door gebruik te maken van bestaande transportnetwerken. Maximale efficiëntie, minder verkeer, minder CO2-uitstoot.