ZAP NAAR BIOBASED BOUWEN

Laat je tijdens dit webinar meenemen in de wereld van Biobased Bouwen. Maar liefst 7 experts komen aan het woord en geven een kijkje in de mogelijkheden van het gebruik van biobased bouwmaterialen.

Eeuwen geleden leefde de mens sober, gebruikmakend van energiebronnen als hout en veen om het huis te verwarmen en van dierlijke oliën om licht te krijgen. De huizen waren gemaakt van steen, hout en leem en werden geïsoleerd met plaggen, stro en wol. Aan dat tijdperk kwam een einde. Met de actieve winning van steenkool, aardolie en gas zijn de levensomstandigheden sterk veranderd. Sinds de industriële revolutie hebben die goedkope fossiele energiebronnen ervoor gezorgd dat we bijzondere (bouw)materialen hebben kunnen ontwikkelen. Maar ook aan dit tijdperk komt een einde. Tijd om door te zappen naar Biobased Bouwen!

Laat je tijdens dit webinar meenemen in de wereld van Biobased Bouwen. Maar liefst zeven experts komen aan het woord en geven kort maar krachtig een kijkje in de mogelijkheden van het gebruik van biobased bouwmaterialen. Welke onderwerpen komen aan bod?

  • Introductie Biobased Bouwen en Biocomposieten door Willem Böttger – Lector Biobased Bouwen Centre of Expertise Biobased Economy
  • Recyclen biocomposiet door Lennart Zoeter – onderzoeker Biobased Bouwen
  • Mycelium – bouwen met schimmels door Joost Vette – Docent/Onderzoeker Biobased Bouwen
  • Biobased beton door Giuliana Scuderi – Postdoc onderzoek Biobased Materials
  • Tiny house van circulaire en biobased materialen door Nescio Midavaine – Adviseur Biobased Bouwen
  • Kansen en belemmeringen Biobased Bouwen door Myron Koster – onderzoeker Biobased Bouwen

Tussendoor is er tijd om vragen te stellen aan de sprekers. Wij zien je graag op 2 februari!

Dit webinar wordt georganiseerd door Centre of Expertise Biobased Economy in samenwerking met de Circulaire Biobased delta.