WORKSHOP: SYSTEEMDYNAMICA VAN DE ECONOMIE

Ontrafel de complexiteit van het economisch systeem en bevrijd je uit de lineaire houdgreep

Ontrafel de complexiteit van het economisch systeem en bevrijd je uit de lineaire houdgreep

Om de spelregels te kunnen veranderen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het systeem van onze economie eruit ziet én wat je zelf kunt doen om het te veranderen. Meld je aan, want je leert het in deze workshop!

De moderne economie zit complex in elkaar. Tussen oorzaak en gevolg liggen vaak hele ketens van acties en beslissingen. Daardoor is het lastig te weten aan welke knoppen je moet draaien om verandering in gang te zetten. In de transitie naar de circulaire economie levert dat vertraging op. Ondernemers, overheden en burgers willen wel circulair handelen, maar komen niet verder dan incrementele stapjes. Of anders gezegd: We zitten in een lineaire houdgreep.

Maar hoe kom je er weer uit? Wat zijn dan die kaders die decennialang ons economische gedrag bepalen? En wat kun je zelf doen om het systeem te veranderen?

In deze workshop leer je vanuit systeem-dynamisch perspectief te kijken naar de complexiteit van onze economie, ontdek je de knelpunten voor de transitie naar een circulaire economie en kijken wij samen of het mogelijk is deze transitie vanuit je eigen rol te versnellen.

Schrijf je snel in en bouw mee aan een circulaire toekomst!