WEBINAR: ESCAPE TO CIRCULARITY

Een inspirerend webinar voor bedrijven die willen bijdragen aan circulair onderwijs, voor scholen die de circulaire economie in hun onderwijs willen opnemen en voor andere geïnteresseerden.

In deze interactieve online bijeenkomst, waarin deelnemers ook zelf puzzels oplossen, vertellen Geertjan Aleven (Stichting Technotrend), Lisa Bloemers (ANNE) en Tom Schutte (Gameknights) over hoe leerlingen van het Globe College in Utrecht leren over circulaire bouw, door het maken van escape rooms en -games met gebruikte materialen.

Dit innovatieve onderwijsproject is onderdeel van een proces waarin verschillende circulaire organisaties in Utrecht onderzoeken hoe ze meer samen kunnen optrekken om elkaar en het onderwijs te versterken. Escape rooms zijn daarbij een rode draad. Lisa Bloemers neemt je mee in dit proces. Tom vertelt hoe je met heel weinig materialen met leerlingen in korte tijd een leuke game kan bouwen, en zo inspirerend onderwijs over circulair bouwen opzet.

In het webinar wordt tijd ingeruimd voor uitwisseling van idee├źn en wensen over circulair onderwijs, zowel vanuit bedrijven als onderwijsinstellingen, en over de vraag: wat zijn relevante circular skills om nu aan leerlingen mee te geven.