WEBINAR CIRCULAIR LELYSTAD

Circulaire economie. Wat is dat eigenlijk? Welke initiatieven zijn er in onze omgeving op dat gebied? En wat levert het mij op als consument?

Circulaire economie. Wat is dat eigenlijk? Welke initiatieven zijn er in onze omgeving op dat gebied? En wat levert het mij op als consument? Antwoord op deze vragen krijgt u tijdens het webinar.

Een aantal bedrijven vertelt waarom zij circulair zijn gaan ondernemen, hoe dat er de praktijk uitziet en wat het belang hiervan is voor de consument, voor andere bedrijven en natuurlijk ook voor het klimaat.

Tijdens het webinar hoort u bijvoorbeeld hoe oude matrassen en accu’s een nieuw leven krijgen en hoe de restproducten van het ene agrarische bedrijf zinvol gebruikt worden bij een volgend agrarisch bedrijf. Dit leidt tot mooie eindproducten voor de burger en is een stuk minder belastend voor het milieu.

Dit webinar laat u zien welke kansen circulaire economie kan bieden. Uiteraard krijgt u gelegenheid om uw vragen te stellen, uw reactie te geven of uw eigen circulaire idee in te brengen.

Programma

  • Circulair ondernemen in Lelystad: voorbeelden van Retourmatras, Van Peperzeel (recycling oude accu’s) en Mycophilia
  • Maurijn Odé over circulaire leergangen in het MBO en HBO
  • Cora Smelik, gedeputeerde provincie Flevoland, en Jack Schoone, wethouder gemeente Lelystad, over noodzaak en kansen van circulair ondernemen
  • Forum en reacties op chatberichten

Initiatief: van de wal Projectmanagement, wijngaard El Placer en Stadmakerij