VIDEOWEDSTRIJD REPARATIE HUISRAAD

Doe mee met de videowedstrijd: reparatie/pimpen van jouw huisraad. Ontdek bij deze prijsuitreiking wie het meest inspirerend zijn/haar project en verhaal in beeld heeft gebracht.

De hoogste treden op de circulaire R-ladder zijn Refuse, Repair en Reuse. Als het gaat om reparatie van onze fiets, auto of huis vinden we dat heel normaal, maar voor spullen in ons huis denken de meesten niet aan die optie en dat is jammer. Tijd om te laten zien hoe leuk het is om dit anders aan te pakken.

Ga je je gordijnen aanpassen zodat ze voor een ander raam passen, je melkopschuimer repareren, een oortje weer aan een kopje lijmen, de poten van je eetkamerstoelen verven, de krabsporen van je kat wegwerken, het duikpak van je man repareren, je lampenkap pimpen, creatief met kintsugi aan de gang, of ben je de kast van je oma aan het opknappen of nog iets heel anders van je spullen in huis aan het herstellen? Maak er dan een filmpje van en:

DOE MEE met de videowedstrijd: reparatie/pimpen van jouw huisraad en maak kans om € 100,- en een toepasselijke trofee te winnen

Als je bent begonnen en je reparatieproject mislukt kun je ook meedoen, want anderen kunnen daar weer van leren. Ben je niet zo’n klusser of creatieveling, maar heb je recent iets laten repareren, of ga je iets laten repareren, dan kun je ook meedoen met de videowedstrijd. Laat dan zien waar het om gaat en vertel dan waarom je voor reparatie kiest en hoe je het aanpakt om iemand te vinden die het voor je kan doen.

De leukste video’s plaatsen we in de besloten Ontkopen Club op Facebook. Dat is een nieuwe community die bedoeld is om elkaar te inspireren en helpen met reparatie en pimpen van huisraad. Meld je daarvoor aan als deelnemer:  https://www.facebook.com/groups/ontkopenclub

Een jury zal bepalen wie de winnaar is. Het gaat niet om de kwalitatief mooiste video, maar om video waarin het verhaal het meest inspirerend tot uitdrukking komt

Meedoen is simpel

  • Maak een film over REPARATIE van iets in jouw huis met een maximale lengte van 02:00 minuten.
  • Breng duidelijk in beeld waar het over gaat, vertel er iets bij, toon tekst, voeg een muziekje toe, ofwel maak er iets creatiefs van.
  • Zend de video (MP4) uiterlijk 9 februari 2022 via WeTransfer naar martine@ontkopen.nl
  • Neem in het bericht ook de volgende zin op “In het kader van de AVG geef ik hierbij toestemming dat deze video, eventueel met mij herkenbaar in beeld wordt gedeeld in de Ontkopen Club op Facebook, op het YouTube kanaal van De Klik/Ontkopen en tijdens de Prijsuitreiking in de Week van de Circulaire economie” Als de indiener en degene die in beeld is niet dezelfde persoon zijn, dienen beide/alle namen bij deze toestemming vermeld te worden.
  • Wordt lid van de Ontkopen Club op Facebook
  • Meld je aan voor de online prijsuitreiking op 11 februari

Programma prijsuitreiking
De prijsuitreiking is een kort programma waarin wat wordt verteld over Refuse, Repair en Reuse. Daarna worden de video’s van de laatste 3 kanshebbers getoond ter inspiratie en wordt de winnaar virtueel in het zonnetje gezet.