VAN LINEAIR NAAR CIRCULAIR VASTGOED

Deze middag wordt jouw kennis bijgespijkerd over de invloed van label C en de energiebesparingsplicht op jouw vastgoed.

Aansluitend bij de week van de circulaire economie organiseren VGMEImpuls ZeelandDockwize en Kennis & Innovatienetwerk Circulair Bouwen deze bijzondere webinar. 

Wat zijn de verschillen tussen lineair en circulair? Waarom willen of moeten we circulair en wat zijn de stappen? Hoe kan ik beginnen? Dit zijn nog maar enkele voorbeelden van de vele vragen die zoveel personen in het vastgoed bezighouden.  

Deze middag wordt jouw kennis bijgespijkerd over de invloed van label C en de energiebesparingsplicht op jouw vastgoed, wat dit betekent en wat het oplevert. Onderstaande experts gaan in gesprek over dit veelbesproken onderwerp. 

In navolging van deze webinar organiseren wij een workshop om met jouw probleemstelling aan de slag te gaan. Wij geven je deze dag concrete tips en bieden handvatten aan om tot een circulaire toekomst te komen. De datum en invulling van de dag wordt later bekend gemaakt.  

SPREKERS: 

1.  Jeroen Hollander – Duurzame Verbinder: bouwkundige en sociaal-geograaf 

Duurzaamheid vraagt om Samenwerken! Als Bouwkundige (BBE) en Sociaalgeograaf (MSc) stelt hij dat iedere keer weer vast, zowel tijdens zijn werk als privé. Gedurende zijn loopbaan is hij in verschillende werkomgevingen actief geweest. Van directievoerder op de grote bouwplaats van de Duitse nationale bibliotheek in Frankfurt am Main, via projectmanager en teamleider bij de grootste bloemenveiling van de wereld in Aalsmeer en het ingenieursbureau van de gemeente Rotterdam naar de woningbouwcorporaties, eerst Mitros en nu bij de Alliantie. Deze afwisselende werkplekken hebben hem als generalist gevormd. Naast de inhoudelijke bouwkundige kennis hebben ze hem ook veel inzicht gegeven in de organisatorische kant van het bouwen en beheren, waarbij samenwerken essentieel is om te verbeteren en innoveren. 

2. Kees Jan Grin – Projectmanager Energietransitie & Circulaire economie – Impuls Zeeland 

 Kees Jan Grin werkt als projectmanager energietransitie en circulaire economie bij Impuls Zeeland. Als projectmanager is hij voortdurend op zoek naar duurzame en innovatieve business kansen voor de ondernemers in Zeeland. De toekomst van de volgende generatie(s) mooier maken en veilig stellen; dat ziet hij als zijn persoonlijke missie! 

 

3. Michel Carol – Accountmanager Dockwize  

 Michel Carol werkt als accountmanager bij Dockwize, de innovatie hub in Zeeland. Michel is een echte verbinder in het publiek-private domein en kent het Zeeuwse innovatie ecosysteem erg goed. Hij ondersteunt innovatieve ondernemers die actief zijn op het snijvlak van de verschillende transities bij het vormgeven en realiseren van plannen. 

 

PROGRAMMA:  

Vragen kunnen tijdens de gehele webinar gesteld worden 

15.00 uur: Opening door dagvoorzitter Robbert Geerlings RVGME
15.05 uur: Presentatie door Jeroen Hollander 

15.20 uur: Discussie-panel met Jeroen Hollander, Kees Jan Grin, Michel Carol en deelnemers via de chat 

15.55 uur: Q&A en afsluiting
16.00 uur: Einde webinar