UP NEW: CIRCULARITEIT ALS LUCRATIEF VERDIENMODEL

In 2050 moet de Nederlandse economie 100% circulair zijn. Bij Up New geloven we dat dit kansen biedt voor ondernemers die het aandurven om hier vandaag al op in te spelen. Durf jij ook Up New te gaan?

Afval als verdienmodel in plaats van kostenpost? De Houtloods en Vodde bewijzen dat het kan. Zo zet De Houtloods in op het voorkomen van voedselverspilling en maakt Vodde hippe sokken van weggegooid textiel. Ook de bouwwereld (her)gebruikt steeds vaker sloopmateriaal. Het zijn inspirerende voorbeelden van circulair ondernemen met een lucratief verdienmodel. Tijdens deze interactieve sessie geven alle betrokken partijen jou een kijkje achter de schermen. En dat is nog niet alles: de Tilburgse wethouder circulaire economie Bas van der Pol bijt het spits af, er volgen nog meer inspirerende voorbeelden, onze circulaire experts gaan dieper in op hot topics en er volgt een creatief intermezzo… Oftewel: reden genoeg om je aan te melden. Are you in?

In 2050 moet de Nederlandse economie 100% circulair zijn. Bij Up New geloven we dat dit kansen biedt voor ondernemers die het aandurven om hier vandaag al op in te spelen. Durf jij ook Up New te gaan? Of wil jij meer weten over circulair ondernemen? Dan is deze interactieve sessie echt iets voor jou!

Voor wie: Ondernemers (in spe) met interesse voor circulair ondernemen

Programma

Normaal is hij projectleider circulaire bouw bij Up New, maar vandaag zie je hem in de rol van talkshow host van dit interactieve programma; het is de enige echte Vincent van Rijsewijk. Hij neemt je mee in het volgende programma:

  • Welkom: wethouder circulaire economie Bas van der Pol trapt af over het belang van de circulaire economie. Programma manager van Midpoint Brabant Herman Gels vertelt wat Up New voor bedrijven kan betekenen.
  • Up New Textiles: Up New Textiles expert Joris van Riel vertelt over het duurzame sokkenmaker Vodde en hoe dit bedrijf weggegooid textiel slim hergebruikt.
  • Onderwijs en Up New: dat onderwijs betrokken wordt bij de circulaire transitie is een keiharde must. Waarom? Circulair onderwijs experts Sarah en Jesse hebben het antwoord en dagen jou uit om hier zelf ook over na te denken.
  • Up New Food: een kijkje in de keuken van restaurant De Houtloods en Up New Food expert Nicole van Hoof.
  • Up New Bouw: Petra Landmeter, verenigingsmanager Bouwend Nederland afd. Brabant Mid-West gaan samen in gesprek.
  • Let’s talk: samen nakletsen.

Over Up New

Up New is het nieuwe initiatief van Midpoint Brabant. Speciaal opgezet om ondernemers (in spe) in de maakindustrie, food, bouw, textiel en leer te helpen om hun circulaire idee rond te krijgen.

Hoe we dat doen? Door jou in contact te brengen met de juiste partijen in ons netwerk, je zakelijk en financieel advies te geven en onze kennis en praktische ervaring met je te delen. Samen maken we van jouw innovatieve idee een concreet businessplan met een goed verdienmodel.

We verbinden het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. En of je nou een ondernemer, student, dromer, realist of idealist bent, je bent van harte welkom. De circulair-expert uit jouw vakgebied helpt je graag. En geen zorgen. Jouw idee is bij ons in veilige handen.

Meer weten? Check www.up-new.nl en volg ons via LinkedIn of Instagram.

Met o.a. de volgende sprekers: Bas van der Pol, Petra Landmeter, Herman Gels