STREVEN NAAR EEN BETERE WERELD OF GENTRIFICATION?

Het Hof van Cartesius maakt op de laatste dag van de Week voor de Circulaire Economie een Deep Dive naar de kern van de circulaire transitie, zoals beleefd wordt door de leden in haar ecosysteem.

Circulaire gebiedsontwikkeling. Er wordt volop gebouwd in de steden en circulair is het toverwoord. Steden van de toekomst. Het Hof van Cartesius is een aansprekend voorbeeld. Net als alle andere circulaire hubs van de Week van de Circulaire Economie.

Samen bouwen aan een betere, circulaire wereld. Maar is die ontwikkeling wel duurzaam of inclusief? Wie doet er mee? En wie niet? Zijn we niet allemaal een prachtig voorbeeld van gentrification. En zo ja, is dat erg?

Heel veel vragen in deze laatste dive, we zoeken samen naar de antwoorden. De bar gaat open rond 17.30. Blijf vooral even hangen om na te praten over deze inspirerende Week van de Circulaire Economie 2022.

Deep Dive op de laatste dag van de Week van de Circulaire Economie:

De Deep Dive bestaat uit 3 duiken. Kies zelf of je ze allemaal neemt of je na 1 duik voldoende geprikkeld bent om beter bij te dragen aan een circulaire transitie.

  1. De Bodem: Ecologie boven Economie (inclusief Lunch)
  2. De Toekomst is niet Circulair
  3. Streven naar een betere wereld of Gentrification

Elke duik wordt het Hof van Cartesius als casestudy gebruikt. Tijdens deze 3 duiken krijg je nieuwe informatie over de transitie waar we als wereld in zitten. Samen gaan we in gesprek.

Het kan zijn dat dit evenement door coronamaatregelen online plaatsvindt. Mocht dit het geval zijn, dan ontvangen deelnemers twee dagen van te voren een online link.