STREVEN NAAR EEN BETERE WERELD OF GENTRIFICATION?

Het Hof van Cartesius maakt op de laatste dag van de Week voor de Circulaire Economie een Deep Dive naar de kern van de circulaire transitie, zoals beleefd wordt door de leden in haar ecosysteem.

Circulaire gebiedsontwikkeling. Er wordt volop gebouwd in de steden en circulair is het toverwoord. Circulaire hotspots brengen cultuur in de rafelranden van de stad enĀ  maken de weg voor vrij voor verdere ontwikkeling. Het Hof van Cartesius is een aansprekend voorbeeld. Net als alle andere circulaire hubs van de Week van de Circulaire Economie.

Samen bouwen aan een betere, circulaire wereld. Maar is die ontwikkeling wel duurzaam of inclusief? Wie doet er mee? En wie niet? Wat gebeurt er met de buurt waarin we ondernemen? Zijn we niet allemaal een prachtig voorbeeld van gentrification. En zo ja, is dat erg?

Heel veel vragen in deze laatste dive. We zoeken samen met Charlotte Ernst (architect Hof van Cartesius), Ady Hoitink (buurtinitiatief Kracht van Zuilen) en Stevie Nolten (cultuurbeleidscriticus en lijsttrekker Utrecht BIJ1) naar praktische handvatten om duurzaam met de buurt te verbinden.

Met o.a. de volgende sprekers: Charlotte Ernst (architect Hof van Cartesius), Ady Hoitink (buurtinitiatief Kracht van Zuilen) en Stevie Nolten (cultuurbeleidscriticus en lijsttrekker Utrecht BIJ1)