STEIGER FESTIVAL ‘MAKING-OF’

Beleef de ‘making-of’ van het Steiger Festival met nieuwe makers.

Beleef de ‘making-of’ van het Steiger Festival en ontmoet nieuwe makers.

Almere draagt haar steentje bij aan de Week van de Circulaire Economie. Vanwege de coronamaatregelen maakt het Steiger Festival er begin dit jaar een ‘coronaproof making-of’ van. Op vrijdag en zaterdag 28 en 29 mei 2021 vieren we dan het echte Steiger Festival.

Steiger Festival programma
Voor het Steiger Festival staan de volgende activiteiten op het programma:
• In de aanloop naar en op vrijdag en zaterdag 5 en 6 februari kunnen jullie genieten van allerlei mooie en interessante plaatjes en video’s van producten en maakprocessen.
• Op vrijdag 5 februari wordt de prijswinnaar van de prijsvraag ‘Upcycle gebruikte blikjes’ bekendgemaakt.
• Op 5 en 6 februari worden de Steiger Festival pakketten rondgebracht per duurzaam vervoer.

Prijsvraag Steiger Festival
Sommige ondernemers in de circulaire economie die thuis zijn in het verwerken van gebruikte producten maken herbruikbare drinkbekers die je vaak ook nog eens naar eigen smaak kunt laten maken. Veel mensen drinken uit blikjes, die maar al te vaak op straat belanden. Het Steigerfestival heeft daarom een prijsvraag bedacht: Upcycle gebruikte blikjes.

Tot en met 22 januari 2021 hebben jullie de tijd om het beste idee op te sturen. Dit idee mag schriftelijk, getekend of in een 3D-vorm. Mail je idee naar groenengezond@almere.nl onder vermelding van ‘Prijsvraag Steiger Festival’.

Steiger Festivalpakket
Samen met de nieuwe makers en veel makers die jullie zijn tegengekomen op Steiger Festival 2020 stellen we een Steiger Festival pakket samen met de mooiste circulaire producten. Daarmee kun je jezelf verwennen én ondersteun je de makers die meedoen. Volg ons op social media om te kijken wat er allemaal in het pakket zit. Op vrijdag en zaterdag 5 en 6 februari 2021 brengen we de pakketten langs per duurzaam vervoer.