STAPPENPLAN CIRCULAIR INKOPEN IN 30 MINUTEN

Binnen 30 minuten ken je alle stappen om circulair in te kopen binnen jouw organisatie en welke duurzame voordelen dat oplevert.

Het doel van de overheid is dat Nederland in 2050 volledig circulair is. Maar hoe pak je dat aan in de organisatie, want streven is iets anders dan realiseren. Hoe als bevolking en zeker als organisaties onze verantwoordelijkheid op te pakken naar een zo min mogelijke verspilling en waardeverlies van grondstoffen?

Menig bedrijf streeft er al naar een zo goed mogelijke leefomgeving en aarde door te geven aan de volgende generaties. Daarbij is het bewust inkopen van circulaire producten ook een belangrijke stap naar een circulaire economie.

Hoe ga je van start?

In deze webinar geeft Product for Product directeur inzicht in een stappenplan hoe je als organisatie het beste circulaire producten kunt inkopen en op welke aandachtspunten je moet letten om het circulaire proces binnen je organisatie volledig rond te krijgen. Ook zal hij je nieuwe inzichten geven over welke circulaire producten er van jouw afvalstromen gemaakt kunnen worden. Heb je wel eens gedacht aan het recyclen van de papieren handdoekjes op het toilet, koffiebekers of misschien wel het koffiedik uit het koffiezetapparaat?

Voor wie?

Deze webinar is voor alle organisaties met reststromen, van MKB-onderneming tot de multinationals. De stappen voor circulaire producten inkopen blijven voor elke organisatie hetzelfde, alleen de uitwerking hiervan is voor elke bedrijfsgrootte anders.

Agenda webinar

  • Wat is circulair inkopen
  • De rol voor de inkoper en facility manager/medewerker
  • Stappenplan circulair inkopen aan de hand van het R-model
  • Voorbeelden van praktische circulaire processen en producten
  • Tijd voor het beantwoorden van jouw vragen via de chatbox
Met o.a. de volgende sprekers: Frans van den Berge (directeur Product for Product)