SERVICES ALS ACCELERATOR NAAR CIRCULARITEIT

Services-As-A-Business maakt uw business circulair.

Hoe creëert u waarde met services?

Services zijn bij uitstek geschikt om uw product-life-cycle te verlengen, uw R&D te versnellen en de return on sales te vergroten. Services-As-A-Business maakt uw business circulair!

Geachte ondernemer,

Uw product wordt binnenkort absoluut waardeloos! Zolang u louter producten levert, levert u marginale waarde waarvoor geen plaats is in een circulaire economie.

Alleen de output, of de beleving van uw product heeft waarde! Uw product kan alleen circulair worden als u als maker de verantwoordelijkheid neemt over uw product nadat u het heeft verkocht en ook nadat de levensduur verstreken is.

Maar hoe doet u dat? Wat betekent dit voor uw bedrijf en uw propositie?
Tijdens de Week van de Circulaire Economie nemen wij u mee in de wereld van services en worden concrete business cases uitgelicht hoe u uw huidige service activiteiten kunt transformeren naar duurzame waardeproposities. U krijgt concrete handvatten om aan de slag te gaan met uw Services-As-A-Business.

Van kostenpost naar duurzaam verdienmodel
Uw huidige business wordt gedreven door transacties. Services geeft u vaak gratis weg om de transactie te faciliteren. Echter, services zijn bij uitstek geschikt om uw product-life-cycle te verlengen, uw R&D te versnellen en uw verdienmodel terugkerend te maken. Services-As-A-Business maakt uw business circulair en vergroot uw onderscheidend vermogen, wat ook nog eens lastig te kopiëren is.

Sprekers
dr. Meindert Flikkema (hoogleraar op het gebied van services en strategische innovatie verbonden aan de Vrije Universiteit Amsterdam)
ing. Arno Eussen (ondernemer en scale-up accelerator voor services-as-a-business, oprichter van ProfitableServices)

Programma

– Inleiding Science: de strategische impact van services door dr. Meindert Flikkema (15 minuten)
– Inleiding Practice: praktijkcases over hoe services circulariteit accelereert door ing. Arno Eussen (15 minuten)
– Discussie Evidence: beide inleiders vormen het expertpanel om uw vragen te beantwoorden (60 minuten(