SCOREN LOONT!

Haags symposium voor inkoop en verkoop in 2021.

Je moet schieten, anders kan je niet scoren! Die Cruyffiaanse uitspraak kennen we allemaal. Wanneer schiet je nou doelgericht?

Op donderdag 4 februari van 10 – 12 uur is voor de 8ste maal het Haags Inkoopsymposium voor Inkoop & Verkoop. Dit jaar helaas niet vanaf De Haagse Hogeschool, maar als een online symposium. Om dit te realiseren hebben we alles uit de kast getrokken. We zijn dan ook zeer verheugd dat we dit symposium dit jaar kunnen live streamen vanaf het World Forum vanuit Den Haag.

Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties

Dit jaar belichten we de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties. We bekijken hoe we verduurzaming kunnen betrekken bij het inkoopproces. En hoe ga je schieten?  Ons thema dit jaar zijn de SDGs en de vraag hoe we de handelingsverlegenheid ten aanzien van verduurzaming van zowel inkopers als verkopers kunnen verkleinen. Zodat zij betere handvatten krijgen hoe zij hierin kunnen handelen. Een mooie uitdaging.

Uiteraard organiseren we het symposium samen met onze studenten van de minor Inkoop en Aanbesteden van De Haagse Hogeschool. Onze missie is onveranderd; we willen studenten in contact brengen met Inkopers (NEVI) en Verkopers (MKB) zodat er een mooie relatie ontstaat.  Onze studenten zullen ook in ‘breakout rooms’ halverwege het symposium workshops verzorgen waarbij zij dus actief met 1 van de 17 SDGs aan de slag gaan. Dit zijn workshops waar concreet de deelnemers iets doen. De opdracht aan de studenten is dat het een echte online workshop is en geen zend-shop.

We zijn super blij dat Mary-Jo de Leeuw, data analytic-expert, als key note speaker haar visie op duurzaamheid en ondernemen met ons wil delen. Mary-Jo is een verfrissend gezicht in de TechWereld en leidend in WomenTech Network. Uiteraard is ook Wethouder Saskia Bruines van de partij. Zij zal het symposium openen en namens de Gemeente Den Haag haar licht laten schijnen op verduurzaming, inkoop en verkoop.